[Rec]fugiades és un projecte de Justícia i Pau i La Bretxa que pretén posar en contacte a persones refugiades amb joves estudiants a través de diversos tallers i de la gravació d’un curtmetratge, amb l’objectiu de formar i sensibilitzar aquests joves en matèria de migracions i refugi a través de competències periodístiques bàsiques relacionades amb la producció de peces audiovisuals. És un projecte que permet fomentar el creixement d’aquestes persones com a ciutadans i ciutadanes actius i compromesos socialment.

Es tracta d'un conjunt de tallers gratuïts, adreçats a joves d'entre 15 i 20 anys amb l'objectiu d'elaborar un documental sobre les persones refugiades. El projecte consta de tres mòduls formatius: un sobre la temàtica del refugi/migracions, el segon enfocat a la formació tècnica en producció de documentals audiovisuals i el tercer destinat per complet a la gravació dels documentals.

El resultat del projecte seran els 5 curtmetratges que seran presentats conjuntament en el mes de maig. 

Per a més informació, contacteu amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o truqueu al 93 317 61 77.

Aquest projecte compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

 

Des de fa més de 30 anys, Justícia i Pau aposta per la col·laboració amb centres educatius, entitats, administracions públiques, associacións, etc. de Catalunya amb l’objectiu d’oferir activitats de formació i sensibilització. Volem contribuir a la informació i sensibilització en favor dels drets humans, la justícia social, la pau i la solidaritat, oferint eines per interpretar la complexa realitat social i animant al compromís personal i col·lectiu.

 

L'educació és una eina per transformar la societat.

 

Ens adrecem a tota la comunitat educativa catalana (alumnes, professors/es i famílies) mitjançant una extensa xarxa de ponents, que es desplacen fins als centres. Les sessions són molt variades i s’adapten a les necessitats del públic, sempre major de 12 anys. El format de els activitats va des de les xerrades fins als jocs de rol, passant per tallers o videofòrums. També comptem amb material per al professorat i en determinats casos acompanyem l’activitat d’un testimoni.

Les nostres activitats també estan dirigides a entitats, centres de formació d'adults, ajuntaments, casals, etc., amb l’objectiu d’oferir eines per promoure una lectura més global i solidària de l’actualitat i per animar a les i els assistents a comprometre’s personalment amb la justícia global

Per saber més sobre les característiques concretes de les nostres sessions, així com el seu cost, podeu consultar a continuació el dossier d’activitats. Per sol·licitar una activitat, podeu adreçar-vos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al 933 176 177.

 

dossier justiciaipau curso2017 2018

 

 

Teixint Xarxes és un campanya de Justícia i Pau per apropar la realitat de les persones i col·lectius procedents de països de religió majoritàriament musulmana a la resta de la societat catalana.


Quin és l’objectiu?
Amb aquest projecte volem afavorir la integració social, la igualtat d’oportunitats i l’exercici dels drets d’aquestes persones i col·lectius. Alhora també creiem que és rellevant promoure el sentit de pertinença d’aquestes persones i la seva identificació amb la societat d’acollida. Per tant, volem facilitar la convivència i la pau social tot contribuint a evitar accions i actituds d’exclusió, xenofòbia i islamofòbia.

 

Per quin motiu sorgeix el projecte?

donesiislam 001Catalunya és un país amb una rica diversitat religiosa, en gran part gràcies a l'arribada de persones procedents d’altres països durant les dues darreres dècades. Fruit dels processos migratoris de persones del Magreb, l’Àfrica Subsahariana i l’Àsia, entre d’altres, l’Islam ha adquirit més presència al territori català. Tot i que aquest fet és clarament enriquidor, existeix desconeixement i fins i tot prejudicis i pors per part d’alguns sectors de la societat, cap a les persones de religió musulmana. Malauradament, fins i tot hi ha hagut actituds d’islamofòbia i xenofòbia clara amb la inauguració de centres de culte islàmic, per exemple. Aquesta circumstància dificulta molt la inclusió d’aquestes persones i el seu dret a exercir la llibertat religiosa.

Davant d’aquests casos d’islamofòbia, des de Justícia i Pau entenem que és un compromís de tota la societat catalana fer un esforç addicional per superar aquests problemes, afavorint el coneixement de la realitat de les persones musulmanes i els seus col·lectius. Ens proposem normalitzar la seva presència a la societat catalana, ajudant a crear una opinió pública favorable i servint d’enllaç entre les entitats socials del país i els col·lectius de persones de religió musulmana.


D’on sorgeix el projecte?
Des de fa més d’una dècada tenim relació amb les comunitats musulmanes del Maresme a través de la nostra comissió territorial. A partir del 2015 veient la necessitat de reproduir aquesta tasca a la resta del país, vam engegar el projecte Teixint Xarxes per afavorir la Justícia i la Pau a la resta del territori català.


Copia de Formacio Islam DolorsBramon1 20161115 opt

Quines activitats realitzem?

  • Visites a  comunitats musulmanes per interessar-nos sobre la seva tasca, compartir posicionaments, comunicar-nos possibles problemàtiques, etc.
  • Actes públics per sensibilitzar sobre la situació de vulnerabilitat de la comunitat musulmana al nostre país.
  • Realització de xerrades a escoles i entitats per donar a conèixer aquesta realitat.
  • Ser presents en els mitjans de comunicació per compartir els continguts del projecte i possibilitar espais de reflexió.

 

 

VisitaMesquitaManresa3 20161102

Què hem fet fins ara?

  • Hem conegut i col·laborat amb més d’una vintena d’entitats i comunitats, a les quals hem visitat i ens hem interessat per les seves activitats i problemàtiques.
  • Hem organitzat 6 actes públics (taules rodones, cicles de conferències o trobades interreligioses per la pau) per donar veu a les persones líders de les comunitats, expertes en islamologia i dones musulmanes referents en l’àmbit associatiu.
  • Hem organitzat formacions sobre l’Islam per donar a conèixer les bases de l’Islam i la realitat de l’Islam al nostre país, adreçat a membres d’entitats catalanes que actualment treballen en el camp de les migracions.
  • Hem participat en diferents mitjans de comunicació per difondre el contingut i les conclusions del projecte.

Subscriu-te al nostre butlletí electrònic! 

Powered by BreezingForms

sabsabsabsabEl passat dijous 30 de març, Justícia i Pau Sabadell i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, representants de la Campanya Banca Armada – integrada actualment a més a més per Setem, ODG, Col•lectiu Rets, AA-MOC i Fets – van participar a la junta d’accionistes del Banc Sabadell.

Com cada any, l’objectiu de la intervenció és explicar davant els accionistes i els mitjans de comunicació els vincles d’aquesta entitat amb la indústria d’armament per sensibilitzar i denunciar a la societat aquest finançament. D’aquesta manera, els membres de la campanya “Banca Armada” van posar de manifest que les polítiques del Banc Sabadell encara són lluny de regir-se per l’ètica.