alt comissionat 1octL'alt comissionat de l'Organització de Nacions Unides Zeid Ra'ad Al Hussein, en la 37a sessió d’aquest organisme sobre el desenvolupament dels drets humans, torna a qüestionar l'actuació policial a Catalunya l'1 d'octubre. Zeid ja va traslladar el passat 27 de febrer la seva preocupació sobre el presumpte ús excessiu de la força pels cossos de seguretat de l'Estat, aprofitant l'assistència del ministre d'Afers Exteriors Alfonso Dastis a Ginebra el passat dia 7 de març de 2018.

[Rec]fugiades és un projecte d’Aprenentatge Servei adreçat a joves amb l’objectiu de sensibilitzar en matèria de migracions i refugi.

El projecte s’ha iniciat durant el curs 2017/18 amb la participació d’un centenar de joves de fins a quatre centres: Institut Barres i Ones, Col·legi Mare de Déu dels Àngels, Col·legi Natzaret i Col·legi Montserrat. Els i les participants han participat en un conjunt de tallers gratuïts amb continguts sobre migracions, drets humans, pau i llenguatge audiovisual. Després d’aquestes formacions, ofertes per l’associació La Bretxa i Justícia i Pau, els i les joves han preparat breus curtmetratges relacionats amb la temàtica del refugi, per als quals han comptat amb el testimoni de diverses persones refugiades.

Aquest projecte compta amb el suport de:

accd horitzontal color

 

 

 

Curmetratges resultants del projecte

 

 

Imatges del projecte 2017-2018

tweet2

tweet3

 

 

 

 

tweet4tweet6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Què preparem pel curs 2018/19?

tweet5

 

Ja estem immerses en la preparació de [Rec]fugiades 2018/19. El nou projecte es desenvoluparà amb l'alumnat de 4t d'ESO del Col·legi Mare de Déu dels Àngels i el Col·legi Natzaret.

Per aquesta nova edició tenim un nou repte: els i les participants seran els encarregats de conscienciar als seus veïns sobre la situació de les persones migrades i refugiades. Per dur a terme aquesta acció, es formaran i de manera paral·lela elaboraran una campanya de sensibilització. Encara no sabem quins productes produiran, així que us n'anirem informant pel nostre Facebook i Twitter.

 

 

 

Des de fa més de 30 anys, Justícia i Pau aposta per la col·laboració amb centres educatius, entitats, administracions públiques, associacións, etc. de Catalunya amb l’objectiu d’oferir activitats de formació i sensibilització. Volem contribuir a la informació i sensibilització en favor dels drets humans, la justícia social, la pau i la solidaritat, oferint eines per interpretar la complexa realitat social i animant al compromís personal i col·lectiu.

 

L'educació és una eina per transformar la societat.

 

Ens adrecem a tota la comunitat educativa catalana (alumnes, professors/es i famílies) mitjançant una extensa xarxa de ponents, que es desplacen fins als centres. Les sessions són molt variades i s’adapten a les necessitats del públic, sempre major de 12 anys. El format de els activitats va des de les xerrades fins als jocs de rol, passant per tallers o videofòrums. També comptem amb material per al professorat i en determinats casos acompanyem l’activitat d’un testimoni.

Les nostres activitats també estan dirigides a entitats, centres de formació d'adults, ajuntaments, casals, etc., amb l’objectiu d’oferir eines per promoure una lectura més global i solidària de l’actualitat i per animar a les i els assistents a comprometre’s personalment amb la justícia global

Per saber més sobre les característiques concretes de les nostres sessions, així com el seu cost, podeu consultar a continuació el dossier d’activitats. Per sol·licitar una activitat, podeu adreçar-vos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al 933 176 177.

 

 

Teixint Xarxes és un campanya de Justícia i Pau per apropar la realitat de les persones i col·lectius procedents de països de religió majoritàriament musulmana a la resta de la societat catalana.


Quin és l’objectiu?
Amb aquest projecte volem afavorir la integració social, la igualtat d’oportunitats i l’exercici dels drets d’aquestes persones i col·lectius. Alhora també creiem que és rellevant promoure el sentit de pertinença d’aquestes persones i la seva identificació amb la societat d’acollida. Per tant, volem facilitar la convivència i la pau social tot contribuint a evitar accions i actituds d’exclusió, xenofòbia i islamofòbia.

 

Per quin motiu sorgeix el projecte?

donesiislam 001Catalunya és un país amb una rica diversitat religiosa, en gran part gràcies a l'arribada de persones procedents d’altres països durant les dues darreres dècades. Fruit dels processos migratoris de persones del Magreb, l’Àfrica Subsahariana i l’Àsia, entre d’altres, l’Islam ha adquirit més presència al territori català. Tot i que aquest fet és clarament enriquidor, existeix desconeixement i fins i tot prejudicis i pors per part d’alguns sectors de la societat, cap a les persones de religió musulmana. Malauradament, fins i tot hi ha hagut actituds d’islamofòbia i xenofòbia clara amb la inauguració de centres de culte islàmic, per exemple. Aquesta circumstància dificulta molt la inclusió d’aquestes persones i el seu dret a exercir la llibertat religiosa.

Davant d’aquests casos d’islamofòbia, des de Justícia i Pau entenem que és un compromís de tota la societat catalana fer un esforç addicional per superar aquests problemes, afavorint el coneixement de la realitat de les persones musulmanes i els seus col·lectius. Ens proposem normalitzar la seva presència a la societat catalana, ajudant a crear una opinió pública favorable i servint d’enllaç entre les entitats socials del país i els col·lectius de persones de religió musulmana.


D’on sorgeix el projecte?
Des de fa més d’una dècada tenim relació amb les comunitats musulmanes del Maresme a través de la nostra comissió territorial. A partir del 2015 veient la necessitat de reproduir aquesta tasca a la resta del país, vam engegar el projecte Teixint Xarxes per afavorir la Justícia i la Pau a la resta del territori català.


Copia de Formacio Islam DolorsBramon1 20161115 opt

Quines activitats realitzem?

  • Visites a comunitats musulmanes per interessar-nos sobre la seva tasca, compartir posicionaments, comunicar-nos possibles problemàtiques, etc.
  • Actes públics per sensibilitzar sobre la situació de vulnerabilitat de la comunitat musulmana al nostre país.
  • Realització de xerrades a escoles i entitats per donar a conèixer aquesta realitat.
  • Ser presents en els mitjans de comunicació per compartir els continguts del projecte i possibilitar espais de reflexió.

 

 

VisitaMesquitaManresa3 20161102

Què hem fet fins ara?

  • Hem conegut i col·laborat amb més d’una vintena d’entitats i comunitats, a les quals hem visitat i ens hem interessat per les seves activitats i problemàtiques.
  • Hem organitzat 9 actes públics (taules rodones, cicles de conferències o trobades interreligioses per la pau) per donar veu a les persones líders de les comunitats, expertes en islamologia i dones musulmanes referents en l’àmbit associatiu.
  • Hem organitzat formacions sobre l’Islam per donar a conèixer les bases de l’Islam i la realitat de l’Islam al nostre país, adreçat a membres d’entitats catalanes que actualment treballen en el camp de les migracions. També hem realtizat un seminari de 4 sessions per treballar els esterotips.
  • Hem participat en diferents mitjans de comunicació per difondre el contingut i les conclusions del projecte. En aquest enllaç podreu tornar a escoltar el diàleg que vàrem mantenir a beteve radio amb la Comunitat Islàmica de Nou Barris i la Xarxa 9 Barris Acull.

 

Algunes de les accions realitzades durant l'any 2017

 collage fotografies TX

 

Teixint Xarxes compta amb el suport econòmic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (Generalitat de Catalunya) i de l'Ajuntament de Barcelona

scigmigciu h3     RGB marca Color

Subscriu-te al nostre butlletí electrònic! 

Powered by BreezingForms