La comissió d'Habitatge forma part de la Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne, promoguda el 1988 per la Comissió de Quart Món de Justícia i Pau.

La Plataforma aplega, a més de la nostra entitat, a Càritas, CCOO, UGT, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona i l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya.

La comissió és un espai permanent de reflexió sobre la problemàtica del dret a un habitatge digne.

La comissió va treballar molt activament en una campanya que reclamava al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat la creació d’un fons social català d’habitatges dedicats a lloguer social a partir dels habitatges desocupats en territori català, principalment els que han quedat en mans de bancs i caixes intervingudes, inclosos els que actualment estan transferits a la SAREB i utilitzant, si cal, la via del lloguer forçós. 

Es va crear un Grup de Treball que va iniciar les seves tasques a finals de novembre de 2014, amb la participació de la Plataforma, que el 2015 va finalitzar la seva tasca amb una proposta de creació del Fons Social d’Habitatge, el qual va ser constituït pel Departament de Territori aquell mateix any.

La comissió segueix treballant en aquesta campanya de manera activa amb l'objectiu d'ampliar els estocs de pisos i millorar la situació.

 

Què pots fer com a membre de la comissió?

  • Redactar documents de reflexió i sensibilització dels temes esmentats anteriorment.
  • Participar de la campanya per a la creació i millora del Fons Social d’Habitatge dedicat a lloguer social. 
  • Participar en la redacció i difusió de comunicats relacionats amb la temàtica.

 

La Plataforma es reuneix a la seu de Justícia i Pau.

Per integrar-s’hi, podeu escriure a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.