L’any 1987, Justícia i Pau de Barcelona va crear una comissió amb l’objectiu d’ocupar-se especialment de la realitat de les presons catalanes, amb tres objectius:

Actualment, Justícia i Pau disposa d’un grup d’una seixantena de voluntaris, homes i dones de diferents edats.

D'altra banda, Justícia i Pau, a través de la Comissió de presons, va formar part el 2005 i 2006 de la Taula de Participació Social (TPS), organisme creat pel Departament de Justícia per promoure la participació social en el sistema penitenciari. També n'ha format part entre els anys 2014 i 2016, concretament de la seva Comissió Permanent. I durant tots aquests anys participa en la xarxa d'entitats de voluntariat que intervenen als centres penitenciaris de Barcelona d'acord amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat.

 

Què pots fer com a voluntari o voluntària?

Que fem a cada cp 2018

 

Implicació horària del voluntariat

Depèn de la disponibilitat de cada persona, però habitualment: un matí o una tarda a la setmana.

Els i les interessades a incorporar-se en un dels projectes de voluntariat a les presons de Justícia i Pau han de remetre una sol·licitud a la seu de l'entitat adjuntant el seu currículum (enviar-ho a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). Per incorporar-se és necessari ser major de 25 anys, assumir els principis d'actuació de l'entitat i seguir un curs especial de formació d'unes 20 hores homologat pel Departament de Justícia. Els i les voluntàries es troben cobertes per una assegurança en el cas d'accident i de responsabilitat civil.