jornada brussellesLa setmana passada vam viatjar a Brussel·les per presentar l'informe final de la recerca desenvolupada entre els mesos de novembre i febrer, amb l'objectiu d'actualitzar les dades sobre l'extracció i el comerç de minerals a la zona de Lubero, a l'est de la República Democràtica del Congo, on treballem en col·laboració amb tres entitats congoleses en el marc de la campanya #ConflictMinerals, i el seu impacte en la població local.

si cuides el planeta combats la pobresaEl passat 22 de març, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, la iniciativa Enllaça't per la Justícia publicà una nota de premsa on denuncia que l'escassetat d'aigua encara afecta 2.800 milions de persones durant almenys un mes a l'any. La manca de sistemes de distribució de l'aigua, la contaminació humana i la privatització de l'aigua per part de les grans empreses embotelladores són -d'acord amb la mateixa nota de premsa- les principals causes d'aquesta escassetat.

Finalment, des de la campanya "Si cuides el planeta, combats la pobresa", impulsada per la mateixa iniciativa, es proposen diferents accions en clau personal i comunitària per assolir l'aplicació eficaç del dret a l'aigua a tot el món. 

enllaçat justiciaEl setembre de 2018, la Xarxa Eclesial PanAmazònica (REPAM per les seves sigles en castellà) va publicar un informe titulat "Informe Regional de vulneración de Derechos Humanos en la Pan-Amazonía" que fou presentat en un acte a Madrid el passat 24 de gener de 2019, organitzat per la iniciativa Enllaça't per la Justícia.

diapo compEn el marc de la campanya #ConflictMinerals, Justícia i Pau ha desenvolupat una investigació sobre l’impacte social i ambiental de l’extracció dels minerals necessaris per la indústria electrònica. La recerca s'ha dut a terme en col·laboració amb l’empresa BetterChain i amb el suport de l’ACCD, l’ICIP i els donatius de les més de cent persones que van col·laborar amb la campanya de crowdfunding.

LOGO Justicia i PauNota de Justícia i Pau de Catalunya

Davant dels greus atemptats terroristes comesos avui en dues mesquites a Nova Zelanda, que han provocat la mort de més quaranta persones i desenes de ferits.