Dimecres, 19 de juny, tindrà lloc l'acte "Conflicte d'interessos en els professionals de la salut", coorganitzat per l'Institut Borja de Bioètica i les Comissions de Deontologia del CCMC, i amb la col·laboració del grup de treball de Justícia i Salut de la nostra entitat.

L'acte és fruit d'un treball de recerca i recopilació bibliogràfica dut a terme pel grup de treball de Justícia i Salut, de la que en va resultar un monogràfic publicat a la revista Bioètica i Debat el darrer trimestre del 2017. El pròxim dimecres es farà la presentació de la publicació i es realitzarà un debat entorn d'aquest tema.

El passat dissabte, 1 de juny, vam celebrar la Trobada anual de les comissions de Justícia i Pau de Catalunya i Balears a la ciutat de Terrassa. Fruit d'aquesta trobada es va elaborar el següent manifest amb les conclusions de la jornada. 

Recfu 19 petitPer segon any consecutiu i juntament amb l'entitat La Bretxa i el Col·legi Mare de Déu dels Àngels, hem desenvolupat el projecte educatiu [Rec]fugiades.

A través de la metodologia d'aprenentatge-servei, una vuitantena d'alumnes del Col·legi Mare de Déu dels Àngels (La Sagrera, Barcelona) han treballat durant un trimestre escolar per informar-se i comprendre la situació de les persones migrades i refugiades, contribuint així a la cohesió i la interculturalitat del barri.

El passat 22 de febrer, la sessió plenària del Consell Municipal va aprovar el lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Arcadi Oliveres, expresident i membre de Justícia i Pau, per la seva trajectòria a favor de la pau, el desarmament i dels drets humans.

L'acte de lliurament tindrà lloc el dijous 6 de juny de 2019 al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. 

logo plataforma entitats cristianes

Nota de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants, de la qual Justícia i Pau en forma part, davant les properes eleccions municipals i al Parlament Europeu.

La Plataforma està convençuda que Europa té el gran repte de transformar la seva mirada sobre el fet migratori: de l’hostilitat davant les persones migrades a l’hospitalitat i la solidaritat. En aquesta línia, els nostres municipis són una peça clau en l’acollida i la integració social.