18D dia migrantAmb motiu del Dia Internacional del Migrant, celebrat cada 18 de desembre, compartim la nota de premsa elaborada per la xarxa Migrantes con Derechos.

Migrantes con derechosLa xarxa Migrantes con Derechos hauria preferit que el Pacte inclogués una declaració expressa que digui que el migrant, més enllà del seu estatus migratori, segueix sent persona.

Compartim la nota de premsa elaborada amb motiu del Pacte Global per la Migració.

TX 3El passat dissabte 17 de novembre vàrem celebrar la jornada interreligiosa “Diversitat religiosa per la convivència i la pau”. La jornada va ser organitzada per gairebé una desena d’entitats i comunitats religioses, amb l'objectiu de donar a conèixer les aportacions de les tradicions religioses a la convivència i la pau, i alhora subratllar quins són els aspectes en els quals encara cal treballar per aconseguir el ple respecte a la llibertat religiosa de tots i totes. 

LOGO Justicia i Pau

EN ELS SETANTA ANYS DE LA DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS (1948-2018)

Avui es compleixen 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, proclamada per les Nacions Unides a París el 10 de desembre de 1948. Aquella Declaració va significar una veritable fita històrica en la comprensió del valor de la dignitat humana, fruit d'un notable procés de maduració de la consciència moral de la humanitat. Des d'aleshores s'han multiplicat els tractats, les institucions i els mecanismes internacionals i regionals de protecció dels drets de la persona. Es pot afirmar que, avui dia, els drets humans són una base ètica de notable consens per a la convivència humana.

El dilluns dia 3 de desembre, dins del marc del cicle de conferències del Dilluns dels Drets Humans, organitzat per Justícia i Pau amb Cristianisme i Justícia, Càritas Barcelona, Mans Unides i el Grup de Juristes Roda Ventura, es va realitzar la conferència “Llibertats emmordassades”.

Aquesta sessió va gaudir de la participació d’Albert Elfa, periodista de TV3 que actualment està treballant en un documental sobre la llibertat d’expressió, i Joan Baucells, professor de dret penal de la UAB. Els oradors aportaren visions diferents sobre l’efecte social que han tingut els canvis legislatius, un des del punt de vista del periodisme, mentre l’altre, des de la seva posició d’expert en dret penal, va explicar els detalls més jurídics de la llei.