SOC FSEDes de Justícia i Pau, un any més, hem sol·licitat la subvenció destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, impulsada pel Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat i promogut pel Fons Social Europeu.

dilluns dh nov17El passat 6 de novembre, com a part dels Dilluns dels Drets Humans, Esther Vera va moderar una conferència sobre el dret a envellir dignament de la mà de les pensions. Aquestes últimes no semblen estar garantides per a les generacions esdevenidores de pensionistes a causa de la forta crisi demogràfica per la qual passa el país actualment.

jornada cm relatoriaDissabte dia 11 de novembre va tenir lloc la jornada “El preu del nostre consum: explotació humana i devastació ambiental”, al centre cívic Cotxeres Borrell amb una setantena de participants. Les intervencions dels tres participants a la taula rodona i les activitats posteriors van definir una mica més quin és el preu del nostre consum.

Justícia i Pau ha participat els dies 6 i 7 de novembre a les jornades del Dia de la Diversitat a Can Batlló, al districte de Sants. L'objectiu d'aquestes és sensibilitzar, fomentar i educar en els drets humans a estudiants entre 12 i 18 anys a través de diferents tallers i dinàmiques.

Aquesta iniciativa està organitzada pel Departament de Promoció de la Infància, de l'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació, amb el suport de l'Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA) i amb la participació d'entitats de referència de la ciutat en defensa dels drets humans.

Acte tractat onu empresa dretshumansLa setmana passada va tenir lloc la 3a Sessió del Grup de Treball Intergovernamental sobre Empreses i Drets Humans de Nacions Unides. Es va celebrar a Ginebra i va comptar amb la representació de Justícia i Pau per part de tres voluntaris de la comissió Nord-Sud. També ha tingut lloc la Setmana de Mobilitzacions dels Pobles, una iniciativa paral·lela organitzada per la societat civil internacional.