Ja està disponible el nou quadern “La febre dels minerals: responsabilitats, regulacions i resistències” que exposa la problemàtica que genera l’extracció descontrolada de recursos naturals arreu del món. El llibre el podeu trobar disponible a la pàgina web #ConflictMinerals tant en català com en castellà (una versió més àmplia amb dos articles més inclosos). També se n’ha fet una versió en format e-pub per tabletes i alhora es pot adquirir en paper a la seu de Justícia i Pau Barcelona, per un preu simbòlic de 5 euros.

El quadern és fruit de la investigació de Justícia i Pau de Barcelona a la R.D del Congo i de les aportacions de persones i organitzacions de diversos llocs del món implicades en la tasca d’incidència política, la mobilització ciutadana i ajuda a les poblacions afectades per l’extracció dels seus recursos naturals.

El text pretén ser una eina de sensibilització i de consulta. Dóna resposta a preguntes com: Quins són els minerals 3TG o Minerals de Sang? Quina importància té la llei Dodd Frank aprovada pel Congrés dels Estats Units d’Amèrica en aquest negoci internacional? Què implica la demanda creixent del coltan per part d’Europa i els països asiàtics? Quin paper té la ONU en aquest mercat global? Quins són els impactes socials, ambientals i polítics de l’extracció entre la població local?

Aquesta publicació s’emmarca dins de la campanya #ConflictMinerals que vol donar a conèixer i denunciar la relació entre els productes tecnològics i els conflictes armats i violacions de drets humans als països on s’extreuen els minerals necessaris per a la seva fabricació.

Per assolir aquest objectiu, la campanya treballa en diferents línies:

  • La incidència política a favor d’una llei que obligui a les empreses a aprovisionar-se de minerals de forma responsable;
  • La sensibilització i mobilització de la ciutadania per un consum responsable i la exigència de transparència i respecte pels drets humans a les empreses implicades, i:
  • La investigació a les zones d’extracció i comercialització dels #ConflictMinerals i en les cadenes globals d’abastiment de les empreses d’electrònica.

Descarrega el quadern