Cristians perseguits 1Actualment, més de 245 milions de persones cristianes són perseguides a tot el món per les seves creences. La publicació d’aquestes dades per l’ONG Open Doors, va inspirar a Justícia i Pau, juntament amb ACAT (Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura), el Centre Ecumènic de Catalunya i el Moviment de Professionals Catòlics (MIIC-Pax Romana) a realitzar un acte públic en el qual donar a conèixer aquesta persecució a tota la societat catalana.

En aquest acte de caràcter cívic, celebrat el passat 19 de gener, s’ha posat de manifest com centenars de milions de persones cristianes pateixen persecucions, discriminacions, tortures i assassinats arreu del món. Alhora, les entitats organitzadores vam expressar la nostra preocupació i condemna per aquestes violacions del dret a la llibertat religiosa i de consciència i també vam demanar la reacció urgent per part de la comunitat internacional. A més, s’ha recordat que aquestes discriminacions també s’estenen a persones amb altres tradicions religioses, com ha fet notar el periodista Jordi Llisterri, conductor de l’acte.

Aproximadament un centenar de persones ens han acompanyat en aquest acte de denúncia pública, en el qual s’han aportat dades concretes de la persecució en diversos països, permetent així entendre la magnitud de la problemàtica. En aquest sentit, el Sr. Marcel·lí Joan, Director General d’afers religiosos de la Generalitat de Catalunya i la Sra. Lola López, comissionada d’immigració, interculturalitat i diversitat de l’Ajuntament de Barcelona s’han sumat públicament a la denúncia, participant en la lectura de casos concrets.

L’acte també ha comptat amb la intervenció de l’activista i expresident de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, qui ha apuntat que per sobre de tot la llibertat religiosa és una qüestió de drets humans. La música del baríton Robert Bailey ha acompanyat l’acte, que ha finalitzat amb la lectura del manifest, un minut de silenci i el simbòlic llançament de globus, un per cadascun dels 50 països amb més persones cristianes perseguides per la seva fe.