Can-Barba

Can Barba 2020

La Parròquia de Sant Pere Octavià de Sant Cugat del Vallés acostumava a oferir als seus parroquians un recés a la masia de Can Barba per convidar-los a viure en profunditat la Setmana Santa.

Enguany en Pau Cardoner, que havia estat monitor en diverses edicions d’aquest recés, ha preparat un conjunt de materials per tal que el confinament forçat que vivim no sigui cap impediment per a poder-lo portar a terme. Ens convida a participar-hi :

” Convido els antics parroquians que han viscut allò que en dèiem el “Can Barba” i totes les persones que s’hi vulguin afegir a una reedició confinada en la situació actual de pandèmia.

Aquest Can Barba, com tots els altres, busca ajudar a viure amb profunditat el Tríduum Pasqual. Amb altres paraules, ens convida a acompanyar Jesucrist en aquesta enèsima edició del Sant Sopar, de la seva crucifixió i de la seva resurrecció. Acompanyem, doncs, aquest Jesús i deixem-nos acompanyar per Ell.

Alhora, hi ha moltes persones que estan patint en el seu cos les conseqüències del virus, i també els seus familiars i amics, que potser encara pateixen més pel fet de no poder-los visitar ni ajudar de cap manera. Ells també formaran part, per a nosaltres, d’aquest rostre de Crist sofrent: aïllats de tothom i castigats físicament sense motiu. També hi ha metges i personal sanitari que s’estan jugant la salut fent horaris intempestius exposats al virus per tal de mantenir la fluïdesa del funcionament dels hospitals. Ells seran, per a nosaltres, l’actualització del sacrifici, voluntàriament acceptat, del Fill de Déu.

Finalment, serà fàcil advertir la meva condició d’ambientòleg i promotor de la conversió ecològica. Defecte professional, sí, però també crec que entronca molt bé amb la situació que vivim. Podria ser una sacsejada que ens suggereixi una nova relació amb el nostre entorn? Acompanyem doncs, també, aquesta nostra Mare Terra.”

Trobareu els materials en aquest enllaç:

ACOMPANYEM-LO (CRIST), ACOMPANYEM-NOS, ACOMPANYEM-LA (TERRA).

Comments are closed.