La conversió ecològica que es requereix per a crear un dinamisme de canvi durador és també una conversió comunitària.

— LS 2019

Les experiències que han portat a terme altres comunitats, per senzilles que siguin, ens poden ajudar a donar nous passos.

Estem segurs que a la vostra comunitat hi ha més d’una bona pràctica que podríeu compartir. Tingueu en compte que el petit esforç que suposa la vostra aportació pot ajudar moltes altres comunitats cristianes a fer passos endavant i que alhora vosaltres us podreu enriquir amb les aportacions de totes les altres parròquies, escoles o comunitats.

Ompliu el formulari amb les vostres bones pràctiques

(Podeu omplir-lo tantes vegades com experiències vulgueu compartir)

 

Iniciatives de Parròquies i comunitats cristianes

cartell

Pregària ecumènica

Des de la Parròquia de la Mare de Déu de Betlem, a Barcelona, cristians catòlics, ortodoxos i protestants s’han compromès a fer realitat un Jubileu per la Terra.

plaques_sant_cebria

Parròquies sostenibles

La parròquia de Sant Cebrià de Barcelona és la primera església documentada a Espanya que ha instal·lat plaques fotovoltaiques per autoabastir-se energèticament. 

Can-Barba

Can Barba 2020

Des de Sant Cugat ens conviden a participar, des de les nostres llars, al recés de Setmana Santa “Can Barba 2020”.

jardiners

Jardiners i Jardineres de la Creació

Experiència de la Parròquia del Carme de Sant Joan Despí. Els nens i nenes de primera comunió tenen cura del jardí de la parròquia i es genera una dinàmica de reflexió entorn a la cura de la Creació en que participa tota la comunitat parroquial a través de l’eucaristia dels diumenges.

manresa_grup-e1561618373329

Ecologia i exercicis espirituals

Exercicis Espirituals en clau ecològica a la Cova de Manresa. La fórmula és ben simple: uns Exercicis Espirituals de vuit dies seguint l’esquema ignasià, però introduint elements sobre la creació, la natura, el nostre ser-en-el-món, la nostra relació amb ella, amb els altres i amb Déu… i tot això treballant sobretot els aspectes contemplatius i vivencials, més que els purament cognitius.

Col.labora amb la xarxa

Voleu compartir les iniciatives EcoSolidàries de la vostra parròquia o comunitat? Envieu-nos-les per correu a ecoparroquies@justiciaipau.org i les donarem a conèixer a la xarxa.