La conversió ecològica que es requereix per a crear un dinamisme de canvi durador és també una conversió comunitària.

— LS 2019

Les experiències que han portat a terme altres comunitats, per senzilles que siguin, ens poden ajudar a donar nous passos.

Iniciatives de Parròquies i comunitats cristianes

jardiners

Jardiners i Jardineres de la Creació

Experiència de la Parròquia del Carme de Sant Joan Despí. Els nens i nenes de primera comunió tenen cura del jardí de la parròquia i es genera una dinàmica de reflexió entorn a la cura de la Creació en que participa tota la comunitat parroquial a través de l’eucaristia dels diumenges.

manresa_grup-e1561618373329

Ecologia i exercicis espirituals

Exercicis Espirituals en clau ecològica a la Cova de Manresa. La fórmula és ben simple: uns Exercicis Espirituals de vuit dies seguint l’esquema ignasià, però introduint elements sobre la creació, la natura, el nostre ser-en-el-món, la nostra relació amb ella, amb els altres i amb Déu… i tot això treballant sobretot els aspectes contemplatius i vivencials, més que els purament cognitius.

seuri-web001

L’artista Santi Moix omple de natura una petita església de muntanya

L’església és un lloc de recolliment i de celebracions litúrgiques, l’art del seu interior ens eleva vers el transcendent, vers la bellesa infinita. L’artista ens diu: "Voldria aconseguir l’harmonia que faci de fons a l’objecte principal, que estarà penjat al centre de l’àbsis com a punt culminant d’aquesta  manifestació de cerca de Déu a través del contacte íntim amb la natura."

plaques_sant_cebria

Parròquies sostenibles

La parròquia de Sant Cebrià de Barcelona és la primera església documentada a Espanya que ha instal·lat plaques fotovoltaiques per autoabastir-se energèticament. 

Col.labora amb la xarxa

Voleu compartir les iniciatives EcoSolidàries de la vostra parròquia o comunitat? Envieu-nos-les per correu a ecoparroquies@justiciaipau.org i les donarem a conèixer a la xarxa.