Via-Crucis

Streaming del Via Crucis amb Joan Pau II a Montblanc

“El text ha agradat molt, ens ha semblat molt oportú i actual, malgrat que va ser escrit fa vint anys”, explica mossèn Simó Gras, plebà de Montblanc. Es refereix al Via Crucis amb Joan Pau II, editat en català per la Xarxa de parròquies Ecoparròquies, i que aquest diumenge ha fet servir a la parròquia de Santa Maria.

Aquesta comunitat cristiana de la Conca de Barberà acostuma a fer un via crucis cada diumenge de quaresma, a les sis de la tarda. Atesa l’actual crisi sanitària, el consell pastoral ha decidit mantenir en format virtual les celebracions ordinàries. I és en aquest context que aquest diumenge 22 de març mossèn Simó ha emès el via Crucis amb Joan Pau II per streaming. “Les pregàries són molt boniques i estan molt ben fetes”, valora. Una estona de vetlla, d’uns 45 minuts, que ha aconseguit 788 reproduccions a Facebook i que s’ha pogut escoltar per Ràdio Montblanc. També la podeu recuperar a Youtube.

El Via Crucis amb Joan Pau II és una proposta concreta per a viure la quaresma com un camí de conversió ecològica a partir de les reflexions del pontífex. En la seva predicació i ensenyament, Joan Pau II va posar èmfasi en la gravetat de la crisi ambiental i la necessitat urgent que l’Església respongués a les seves dimensions morals i espirituals.

“Cal fomentar i donar suport a la conversió ecològica, la qual ha fet la humanitat més sensible a la catàstrofe que s’acosta”, va dir. Per al difunt Sant Pare, “la temporada penitencial de la quaresma ofereix una profunda lliçó per respectar l’ambient”. És amb aquest esperit que la Xarxa de Parròquies EcoSolidàries presenta enguany aquest material, que es pot descarregar en pdf.

A primers de febrer, la comissió d’Ecologia i Justícia de Justícia i Pau va presentar el projecte d’Ecoparròquies a la plebania de Santa Maria de Montblanc, coincidint amb una reunió de l’Arxiprestat de la Conca de Barberà. Aquesta comunitat cristiana forma part de la Xarxa de Parròquies EcoSolidàries. La pregària d’aquest diumenge és un exemple de la seva vitalitat.

Comments are closed.