Justícia i Pau està realitzant un documental sobre Arcadi Oliveres, president de l'entitat. Aquest documental busca transmetre el missatge clar i contundent de l'Arcadi Oliveres a través d'imatges i d'un repàs de la seva trajectòria vital.

El documental, que encara no té un nom tancat, es presentarà a finals d'any, però mentrestant, s'ha habilitat un bloc com a quadern de bitàcora del procés on s'hi mostraran els apunts, de les anotacions i imatges de tot el viatge, del procés de construcció creativa.


 

Adreça: Parròquia Sant Josep (c/Enric Borràs, s/n)
Adreça electrònica: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Responsable: Jaume Ventura


 

Adreça: C/ Antic Roca, 38 bis 17003 Girona
c/e: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Telèfon: 972 249 333
Directora: Albert Quintana

Blog: http://justiciaipaugirona.blogspot.com. (recull d'articles d'actualitat fets per membres de JP Girona)


En l'àmbit de la diòcesi de Tarragona, existeix també un grup de Justícia i Pau a La Selva del Camp:

Adreça: c/Abadia 24, 43470 La Selva del Camp
c/e: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Telèfon: 977 844 264 Salomé // 977 844 060 Parròquia
Responsable: Salomé Balsells


 

Adreça: c/Seminari, 4  07010 Palma de Mallorca
c/e: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Telèfon: 971 712 583
President: Carmel Bonnin

Web: http://justiciaipaumallorca.org/


Qui som?

Justícia i Pau de Mallorca és una organització no governamental, inscrita en el registre corresponent, la qual cosa significa que és una associació políticament autònoma i que, a més de no ocupar l’espai propi d’altres associacions i dels partits polítics, pretén promoure els punts de vista, les tasques i els objectius que no acostumen a interessar-los gaire, perquè no són políticament rendibles. Pensam que, la nostra, és una tasca socialment tan escaient com complementària.

El 27 de març de 1980, el bisbe signà el decret mitjançant el qual erigia el Secretariat diocesà de Justícia i Pau a Mallorca, que es publicà al Bolletí Oficial del Bisbat de Mallorca de l’1 de maig de 1980.

El nostre programa

  • Recollida, anàlisi, reflexió i difusió de dades sobre el desenvolupament econòmic, les tensions socials i els atemptats contra la justícia, emprant sempre els mitjans més adients tant per a la denúncia dels fets com per a proposar la recerca de les solucions més adequades.
  • Difondre tota casta d’estudis i de documents, d’elaboració propia o aliena, adreçats a les finalitats de Justícia i Pau.
  • Promoure la consciència social dels pobles, analitzar els seus problemes i donar suport a la recerca de sortides.
  • Estimular el compromís crític dels ciutadans en general, i dels cristians, en particular, en els camps de les activitas polítiques i socials.
  • Educar en i per a la democràcia, la convivència i la tolerància.
  • Aportar una valoració ètica a la societat mallorquina des de l’Evangeli i els valors.
  • Actitud de denúncia crítica, ben fonamentada, que il·lumini i alliberi.
  • Elaborar, adquirir i difondre estudis, documentació i materials didàctics, adreçats a les finalitats de Justícia i Pau i a la formació d’opinió i de valors cívics.
  • Fomentar el diàleg i la col·laboració amb altres entitats, confessionals o no, que tinguin finalitats semblants.
  • Solidaritat amb el nostre Poble i i suport al seu procés.

Adreça: Centre Eclesial (c/Blasco de Garay, 34)   08224 Terrassa
c/e: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Telèfon: 93 780 98 88
President: Marc Grau
Secretària: Pilar Batalla i Rius
Coordinador: Ferran Pont i Puntigam

Àmbit: les 16 parròquies de l’Arxiprestat de Terrassa (Vallès Occidental)
Reunió mensual: cada dilluns primer de mes a les 21.30 h
Permanència: dijous de 19 a 20 h


Activitats

Funciona un grup de persones voluntàries que visiten, setmanalment, les persones internades al Mòdul Penitenciari de l'Hospital de Terrassa. Aquest servei es presta des del dia de la inauguració del Mòdul per part de persones adequadament preparades. Es tracta de donar suport moral i material a unes persones malaltes i privades de llibertat. Loli Pàrraga és la coordinadora i responsable del grup.

La tasca de sensibilització inclou la redacció d’articles i cartes al director que es publiquen a la premsa local. El darrer article publicat denunciava les desigualtats creixents en el nostre món i també en la nostra societat més immediata. El grup de Justícia i Pau a Terrassa està obert a estudiar i fer-se ressò dels temes que se li vulguin plantejar, relacionats amb el treball per més justícia i més pau al món.

La darrera campanya treballada ha estat sobre el món de l’habitatge. Es reben queixes de persones que viuen en males condicions, rellogades, en magatzems, etc. Sobretot es tracta de persones nouvingudes a Terrassa buscant una feina i una vida digna. S’han fet diverses actuacions, també visites a l’Ajuntament i a Caixa Terrassa, sempre per urgir la construcció de més pisos socials de lloguer. El lloguer assequible és el gran dèficit d’avui.

Cada any, aviat en farà vint, Justícia i Pau a Terrassa organitza una Vetlla de Reflexió i de Pregària per la Pau. Es tracta d’una trobada oberta a totes les altres confessions religioses presents a la ciutat i a totes les persones de bona voluntat. La Trobada d’enguany es va fer a la Parròquia de Sant Pere de Terrassa.


Adreça: Parròquia Sant Just i Pastor. Plaça Jacint Verdaguer, 8960 Sant Just Desvern
Telèfon: 933 71 12 97
President: Jesús Castro
E-mail: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.


 

Adreça: Pla de l'Església, 7   07750 Ferreries (Menorca)
c/e: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Telèfon: 971 35 16 17 (Sara Pons)  971 37 31 03 (Joan Febrer) 
Presidenta: Sara Pons Vidal