Docu ArcadiJustícia i Pau està realitzant un documental sobre Arcadi Oliveres, president de l'entitat. Aquest documental busca transmetre el missatge clar i contundent de l'Arcadi Oliveres a través d'imatges i d'un repàs de la seva trajectòria vital.

El documental, que encara no té un nom tancat, es presentarà a finals d'any, però mentrestant, s'ha habilitat un bloc com a quadern de bitàcora del procés on s'hi mostren els apunts, de les anotacions i imatges de tot el viatge, del procés de construcció creativa.

UN DOCUMENTAL AMB PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Aquest és un documental sobre un home que, des de fa 40 anys, sosté on sigui necessari el seu combatiu discurs sobre la justícia i la llibertat en el món contemporani. L'acompanyem dia a dia per diferents indrets del país en una road movie que recorre la seva vida. Anàlisi de la realitat, coherència i indignació blinden el seu discurs i li proporcionen una veracitat incontestable. Una pel·lícula per moure a la reflexió –en aquests temps de naufragi ètic– fins i tot als més distrets.

L’interès del personatge i el seu discurs per a la ciutadania ens inviten, també, a demanar la participació activa d’aquesta en la gènesi i difusió del documental. Volem així que les persones facin ús del seu poder per decidir quins propòsits  culturals s'han de dur a terme. Volem que, qui aposti per aquest documental, s'involucri, participi en el projecte i el faci seu intercanviant donacions per diferents recompenses. Per això aquest documental s'ha finançat mitjançant crowdfunding.

Tanmateix creiem fermament que una pel·lícula com aquesta, que es nodreix del suport de persones individuals, associacions i empreses, ha de restar a disposició de la societat i contribuir a enriquir-la. Per això el documental sobre l’Arcadi Oliveres estarà sota Creative Commons, una llicència alternativa al Copyright que permet la seva difusió gratuïta a la xarxa i fora d'ella, contribuint així a que la pel·lícula sigui vista pel màxim nombre de persones possible.

Ambdues decisions –finançar el projecte mitjançant crowdfunding i posar-li una llicència Creative Commons– encaixen amb la figura i les idees d'Arcadi Oliveres, un home que no descansa per tal de presentar les seves denúncies, de conferència a debat, de plató de televisió a aula universitària, d'estudi radiofònic a manifestació, al carrer... La lliure distribució d'aquest documental serà el seu millor megàfon.

Els diners recaptats mitjançant crowdfunding es destinaran a cobrir costos diversos del documental:
-Desplaçament de l'equip a les localitzacions del rodatge
-Dietes de l'equip durant el rodatge
-Lloguer de l'equip
-Edició i muntatge

Necessitem que al menys una cinquena part del documental sigui finançada pel seu públic. Som optimistes!

Volem que formeu part d’això.

Per això, hem habilitat un número de compte on es poden fer les aportacions: 1491 0001 26 2009667425. I aquí, podreu veure les contrapartides de participar en el nostre projecte d'elaboració del documental.

Participen en aquest documental:

Dirigit per: Erika Sànchez Marcos.
Guionistes: Roger Danès i Erika Sànchez Marcos
Producció executiva: Dària Esteva
Coordinació: Pere Ortega (Centre d’Estudis per a la Pau J.M. Delàs)
Muntatge: Xavier Esteban
Documentació: Erika Sànchez Marcos
Responsable de campanyes de Justícia i Pau: Eulàlia Reguant
Director de Justícia i Pau: Eduard Ibàñez
Producció: Únicamente Severo Films, Justícia i Pau

Per poder seguir l'evolució del documental es pot llegir la seva pàgina web: http://www.documentalarcadioliveres.org

Recompenses a la participació al projecte del Documental de l'Arcadi Oliveres

5 euros: el nostre agraïment a la web del documental.
10 euros: el mateix que abans i sortir als agraïments dels títols de crèdit.
30 euros: el mateix que abans i un DVD de la pel.lícula.
50 euros: el mateix que abans i un llibre d'Arcadi.
100 euros: el mateix que abans i una invitació a la festa de fi de rodatge.
300 euros: el mateix que abans i una entrevista pels Extres. I les 4 primeres persones acompanyaran un dia de rodatge