Events Calendar

Yearly View
By Year
Monthly View
By Month
Weekly View
By Week
Daily View
Today
Search
Search
Entrega del premi de periodisme solidari Joan Gomis
Monday 25 November 2019, 06:30pm - 08:00pm
Hits : 738
by Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

El dilluns 25 de novembre a les 18:30 h, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'entregaran els premis del "Memorial Joan Gomis 2019" als guanyadors de les diferents categories. Els guanyadors, amb la moderació del periodista Miquel Peralta, faran un col·loqui sobre el periodisme més compromès. L'entrada és completament gratuïta.

El Memorial Joan Gomis arriba a la seva XIV edició, com sempre reconeixent obres i trajectòries que posen en valor la lluita contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social, i que promouen la justícia, la pau i els drets humans. Aquest memorial va néixer per mantenir viva la memòria d’en Joan Gomis i el seu compromís solidari, amb llarga trajectòria com a dirigent i promotor d’iniciatives cíviques i associacions.

En la categoria d'obres periodístiques, el Memorial ha premiat ex aequo dos reportatges multimèdia. El primer reportatge premiat és “#Sexsymbols”, projecte de les periodistes Gemma Parellada, Maria Olivella-Quintana i Majo Siscar. El reportatge se centra en dones de diferents comunitats de Bolívia, la República Democràtica del Congo i Indonèsia que s’enfronten als seus propis reptes i lluiten, de manera individual o col·lectiva, per defensar els seus drets en contextos de discriminació.

El segon reportatge premiat en la categoria d'obres periodístiques és “Congo: la guerra sin fin”, del periodista Santiago Barnuevo i la fotògrafa Marta Soszynska, on es narra la vida a la República Democràtica del Congo, amb històries de superació en un dels països africans amb majors conflictes latents.

Pel que fa a la categoria de trajectòries periodístiques, s’ha premiat el fotodocumentalista Sergi Cámara que, des de 2004, denuncia la vulneració de drets humans al Mediterrani i les fronteres europees. El jurat ha valorat que retrata conflictes que ens són molt propers, així com la puresa de les seves fotografies, que transmeten el dolor i la injustícia d’una manera molt nítida.

El Memorial és convocat per: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou. El premi es convoca amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

DEF Cartel CAT min

Location Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rbla de Catalunya 10, Barcelona)

Back