Sant Just Desvern

Adreça: C. Bonavista 112 bis, 1r 1a, 08960, Sant Just Desvern

Adreça electrònica: jesuscastrosa@gmail.com

Responsable: Jesús Castro 

La comissió de Sant Just treballa per tal de coordinar, organitzar i analitzar diverses activitats centrades principalment en les temàtiques pròpies del poble i la comarca del Baix Llobregat. La comissió participa en diferents espais i activitats del poble, entre les quals destaca la participació en el Consell Pastoral de la Parròquia de Sant Just i en les reunions convocades pel Consell de solidaritat i cooperació de solidaritat i el Consell de benestar social de l'Ajuntament sobre la realitat social del poble i les seves necessitats. També realitza mensualment el programa de radio Veus de la Parròquia, la Finestra de Justícia i Pau, on es parla dels diferents temes d’actualitat.

àfricaSe sap que el continent africà passarà en 25 anys a doblar la seva població, al mateix temps que augmentarà la seva pobresa entre un 25 i un 50%.

Ja fa alguns anys que els pobles d’Àfrica (subsaharians i centrals) estan migrant cap a Europa cercant un futur millor per a llurs famílies, i que fugen del seu país per la fam i les guerres, com passa també a alguns habitants del proper i mitjà Orient. Les persones es veuen obligades a refugiar-se en altres països per la impossibilitat de poder viure amb normalitat en el propi país.

ecologia santjust2017Crida l’atenció que, en la Constitució americana del 1783, figuri entre d’altres la referència al dret de les persones de “la recerca de la felicitat”. Posteriorment a França, el 1789, es proclama que tots els francesos gaudeixen dels principis de “llibertat, igualtat i fraternitat”.

dimecrescassolada noenelnostre 72"Estan gasejant una gent que fuig d'una guerra" ens diu la infermera de Castelltersol, Gemma Poca, des del campament d'Idomeni.

La Via dels Balcans està tancada i la ruta de Líbia cap a Itàlia torna a ser de les més transitades. "Nou naufragi al Mediterrani", d'ençà que vam començar l'any més d'un miler de persones ja han mort al Mediterrani. Entre els refugiats s'hi troben molts nens i adolescents.

Justícia i Pau Sant Just Desvern us convida el dissabte vinent, dia 12 de març, a les nou del vespre al sopar solidari "Planta-li cara a la fam: sembra" per tal de poder engegar un nou projecte de Mans Unides.

El proper dissabte dia 14 de març de 2015, a les 9 del vespre, tindrà lloc a la Parròquia dels Sant Just i Pastor de Sant Just Desvern un sopar solidari dins de la campanya “Lluitem contra la pobresa”. Els diners recaptats es destinaran a finançar el projecte de Mans Unides per el PROGRAMA DE DESENVOLUPAMENT INTEGRAL I SEGURETAT ALIMENTÀRIA A 35 COMUNITATS RURALS EMPOBRIDES DE MONGUEL (Mauritània).

  • Dia: 14 març 2015.
  • Lloc: Parròquia dels Sants Just i Pastor (Carrer de l’Església, 4, Sant Just Desvern)
  • Organitza: Mans Unides i Justícia i Pau Sant Just
  • Invitació