Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el divendres 10 de gener.

La Pau, camí d’esperança davant les dificultats

Distingit senyor:

Estrenarem en breu un any nou, i amb aquest, nou propòsits. Sovint articulem aquests propòsits en clau individual com començar el gimnàs, canviar de feina, o desenvolupar una nova destresa. Els propòsits també poden ser col·lectius, pensant sempre en el necessari bé comú, encara que sempre pengin en últim terme d’una voluntat individual. Aquests propòsits podrien ser la fraternitat, la justícia i la pau.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dimarts 19 de novembre.

L'Amazònia, cor biològic del món

Distingit senyor:

L’Amazònia, el cor biològic del món i el nostre pulmó cabdal, és un amplíssim territori supranacional que s’estén per 9 països, amb més de 33 milions d’habitants, dels quals més de dos milions són indígenes, i que des de fa anys es veuen abocats a una cursa cap a una mort lenta però certa, si hom no hi posa remei aviat.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dilluns 10 de setembre.

Respectar tothom i no humiliar ningú

Distingit senyor:

Ara quan arriba un nou Onze de Setembre és oportú recordar que l’any 1980 el Parlament de Catalunya va aprovar declarar aquesta data com a Diada nacional de Catalunya i que es va fer per unanimitat de totes les forces polítiques amb representació parlamentària. L’any vinent farà 40 anys d’aquella manifestació d’unitat i d’entesa. Escau també recordar que fa anys que es fan manifestacions multitudinàries reivindicant els nostres drets històrics amb un civisme exemplar.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dissabte 7 de juny.

Superar la frustració amb esperança

Distingit senyor:

Dol constatar que avui bona part de la ciutadania sent una gran frustració i un notable desencís per la forma com es desenvolupa la vida política. Sembla que la recerca del bé comú no sigui una prioritat per part de persones que tenen responsabilitats polítiques. Notícies de premsa sobre corrupció, lluita cruel pel poder, política espectacle, i moltes altres lamentables mancances, tot plegat provoca una enorme desafecció social respecte a les institucions polítiques.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dissabte 4 de maig.

A la recerca d’una Justícia més humana

Distingit senyor:

Tradicionalment la justícia i els seus organismes han tingut sempre l’objectiu de castigar les persones que en algun moment no havien respectat les lleis. Modernament s’hi ha afegit un altre objectiu, aconseguir la rehabilitació del delinqüent. Avui hi ha una nova proposta és l’anomenada Justícia restaurativa. És una altra forma d’entendre la justícia, més humana, que es basa en el fet que el que s’anomena delicte, falta o ofensa, és en realitat un conflicte que sovint genera danys a les parts implicades i a les seves relacions. Aquests danys es consideren més importants que no pas que pugui tractar-se d’una infracció a les lleis vigents. Es vol remarcar que el respecte i la dignitat de totes les persones està per damunt de les institucions, per respectables que aquestes siguin.