Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada divendres 5 d'octubre.

La fabricació d’armes és un treball decent?

Benvolgut senyor:

Tal com s’ha anat recordant el dia 7 d’octubre de cada any se celebra la “Jornada internacional pel treball digne i decent” promoguda per les Nacions Unides amb el suport dels sindicats i de moltes altres organitzacions del món de l’empresa i del treball. La Jornada vol denunciar les moltes situacions laborals en les quals la dignitat de les persones no és respectada, sobretot en els països menys desenvolupats. Però també ara i aquí, després de la crisi, patim moltes situacions injustes. La precarietat de moltes feines i les desigualtats de sous clamen al cel!

Fa poc s’ha viscut el cas del subministrament de bombes d’aviació fabricades a Espanya i venudes a l’Aràbia Saudita per usar-les a la guerra del Iemen. Primer el govern socialista amb una reacció molt digna va negar-se a enviar-les-hi. Però després resulta que l’Aràbia Saudita també comprava a Espanya tres vaixells de guerra i si no s’enviaven les bombes la feina dels treballadors de les drassanes de San Fernando estava en perill. Al final el govern va cedir i malauradament s’enviaran les bombes.

Aquest fet i d’altres menys notoris ens fan plantejar la dignitat de certes feines. A parer de la nostra entitat cal fer l’esforç de reconvertir progressivament i sense pausa totes les activitats que atemptin als Drets humans de qualsevol persona. Començant per la fabricació d’armes que alimenta tantes guerres i continuant per altres activitats més properes i nocives, com el tabac. Si en el passat s’han pogut reconvertir moltes indústries, com la mineria del carbó o aquí a Terrassa la indústria tèxtil, segur que si hi ha voluntat política també es pot fer amb l’armament.

Terrassa, a 3 d’octubre de 2018
Justícia i Pau (Comissió de Terrassa)