Calendari d'Esdeveniments

Vista anual
By Year
Vista Mensual
By Month
Weekly View
By Week
Daily View
Today
Search
Cercar
Jornada Mundial de la Pau 2017: celebració de Justícia i Pau Barcelona
Diumenge 01 Gener 2017, 01:00pm
Visites : 697
per Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Justícia i Pau Barcelona celebra la Jornada Mundial de la Pau 2017 amb una eucaristia presidida per l'Arquebisbe de Barcelona Mons. Joan Josep Omella.

A continuació els deixem les pregàries llegides durant l'Eucaristia presidida per l'Arquebisbe:

"PREGUEM AMB EL PAPA FRANCESC A PARTIR DEL SEU MISSATGE SOBRE LA NO VIOLENCIA

Tots desitgem la pau; moltes persones la construeixen cada dia amb petits gestos; i molts pateixen i suporten cada dia la fatiga d'intentar edificar-la. Preguem perquè totes les persones apartem del nostre cor, i dels nostres gestos i paraules, la violència. Que aprenguem a construir comunitats no violentes, que tinguin cura de la casa comuna. "Res no és impossible si ens dirigim a Déu amb la nostra pregària. Tots podem ser artesans de la pau." Preguem.

Respondre amb violència a la violència duu, en el millor dels casos, a l’emigració forçada i a un enorme sofriment, ja que les grans quantitats de recursos que es destinen a objectius militars són sostretes de les necessitats quotidianes dels joves, de les famílies en dificultat, dels ancians, dels malalts, de la gran majoria dels habitants del món. En el pitjor dels casos, duu a la mort física i espiritual de molts, si no de tots. Preguem perquè la no violència esdevingui, des del nivell local i quotidià fins a l’ordre mundial, en l’estil característic de les nostres decisions, de les nostres relacions, de les nostres accions i de la política en totes les seves formes. Preguem.

El compromís en favor de les víctimes de la injustícia i de la violència no és un patrimoni exclusiu de l’Església Catòlica, sinó que és propi de moltes tradicions religioses, per a les quals «la compassió i la no violència són essencials i indiquen el camí de la vida». La violència és una profanació del nom de Déu. Preguem perquè sapiguem treballar amb les altres tradicions religioses, per tal de fer un treball conjunt en la construcció de la pau a través de les actituds evangèliques, que són el fonament de la no-violència i de la convivència fraterna. Preguem.

L'estil de vida consumista, sovint irrefrenable, recorre camins d'egoisme i malbaratament, amb conseqüències deplorables per a pobles sencers que veuen com s'emporten els seus recursos i els deixen devastació i contaminació irreversibles. Preguem perquè trenquem la lògica de la violència i de l'aprofitament, amb petits gestos quotidians que portin a una ecologia integral de la persona i del conjunt del planeta, la nostra casa comú. Preguem.

El nostre món esta solcat de violència i sembrat de mines que mutilen i maten. la dissuasió nuclear i l’amenaça certa de la destrucció recíproca, provoquen l'espiral de més armament i més violència i destrucció. Preguem perquè s'aturi aquesta cursa infernal i es trobin les maneres humanes de diàleg i consens que afavoreixen la convivència en el respecte a la dignitat de les persones i dels pobles. Preguem.

La família és l'espai indispensable on aprenem a comunicar-nos i a cuidar-nos els uns els altres de manera desinteressada. I sovint es donen desacords i conflictes. Preguem perquè es puguin resoldre no per la força sinó amb el diàleg, el respecte, la recerca del bé de l'altre, la misericòrdia i el perdó. Com ho va fer Teresa de Lisieux a la pràctica del petit camí de l'amor, a través de la paraula amable, el somriure, el petit gest que sembra pau i amistat. Preguem.

Jesús mateix ens ofereix un «manual» d’aquesta estratègia de construcció de la pau en l’així anomenat Sermó de la muntanya. Les vuit benaurances (cf. Mt 5,3-10) tracen el perfil de la persona que podem definir benaurada, bona i autèntica. Feliços els humils —diu Jesús—, els compassius, els qui treballen per la pau, i els nets de cor, els qui tenen fam i set de ser justos. Preguem perquè cadascú de nosaltres i les nostres comunitats cristianes siguem tracem el perfil de persones que segueixen el Jesús de les benaurances. Preguem.

Qui acull la Bona Notícia de Jesús reconeix la seva pròpia violència i es deixa guarir per la misericòrdia de Déu. Preguem perquè la imatge i semblança de Déu en cada persona, ens permeti reconèixer-nos els uns als altres com a dons sagrats, dotats d’una immensa dignitat. Especialment en les situacions de conflicte, respectem la seva «dignitat més profunda» i fem de la no violència activa el nostre estil de vida, convertint-nos ens instruments de reconciliació, com ens exhorta sant Francesc d’Assis: «Que la pau que anuncieu amb els llavis la tingueu, i en major mesura, en els vostres cors». Preguem.

Avui, 1 de gener de 2017 començarà a fer camí el nou Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, que ajudarà l’Església a promoure, amb creixent eficàcia, «els incommensurables béns de la justícia, la pau i la protecció de la creació» i de la sol•licitud envers els emigrants, «els necessitats, els malalts i els exclosos, els marginats i les víctimes dels conflictes armats i de les catàstrofes naturals, els empresonats, els aturats i les víctimes de qualsevol forma d’esclavitud i de tortura» Preguem perquè el secretariat de Justícia i Pau i tots els grups i comissions que el formem ens disposem a col·laborar en aquesta iniciativa del Papa Francesc, per tal que esdevingui, una alenada de l'Esperit en la construcció d'un món més just i fraternal. Preguem.

Maria és Reina de la Pau. Ella ens dóna Jesús, el Príncep de la Pau. Preguem perquè ella, que va acudir amb prestesa a ajudar a la seva cosina que estava encinta, ens guiï a nosaltres, a través de camins solidaris i d'un estil de vida de comunicació i de relació no violenta, a construir la Casa Comuna de la Fraternitat, tal i com volia Jesús. Preguem."

Localització Catedral de Barcelona

Enrere