Dilluns dels Drets HumansEl pròxim 1 de desembre, es farà una nova sessió del cicle Els Dilluns dels Drets Humans, sota el títol "Acollida o rebuig? Les polítiques de frontera a Europa i els drets dels migrants". Es comptarà amb la participació de Ferran Camas, catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social, i director de la Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona; i Miguel Pajares, doctor en Antropologia Social per la UB i president de la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats.

Des de fa anys contemplem horroritzats la mort de milers d’immigrants en el seu trànsit cap a Europa, fugint de la misèria i la guerra, i com són maltractats per les xarxes de traficants i les mateixes autoritats. Aquesta situació no és fruit de la fatalitat. Té a veure amb una política europea injustament restrictiva i insolidària, que vulnera sovint els drets humans. És hora de capgirar aquesta política, afavorint una immigració laboral realista i comprometent-se veritablement en favor del desenvolupament i la pau en els països d’Àfrica i Orient Mitjà.

Ponents:

· Ferran Camas Roda, catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social, i director de la
Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona.

· Miguel Pajares, doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona i president de la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats.

Dia: 1 de desembre
Hora:
19 h
Lloc:
Cristianisme i Justícia (c/Roger de Llúria, 13). Barcelona

L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia.
Retransmissió en directe a www.cristianismeijusticia.net/en-directe