Comunitat Sant'EgidioLa nit del 9 al 10 de novembre de 1938 és coneguda com la Nit dels vidres trencats (Kristallnacht) i es considera com l'inici de la deportació dels jueus. Per fer memòria d'aquest fet, la Comunitat de Sant'Egidio ha organitzat una marxa silenciosa a Barcelona, el proper 16 de novembre.

 

Durant la Nit dels vidres trencats es van cremar més de 300 sinagogues, principalment a Alemanya i Àustria, i es recorda com l’inici de la deportació massiva dels jueus europeus als camps de concentració i extermini nazis.

76 anys després de l’inici de la deportació dels jueus europeus, la Comunitat de Sant’Egidio, com cada any des de 1994, fa memòria d’aquest tràgic moment de la vida dels europeus, organitzant un “pelegrinatge de la memòria”, perquè tothom, sobretot les joves generacions, no oblidin la deportació esdevinguda durant l’ocupació nazi.

El 16 de novembre, a les 18:30 h, després de la intervenció introductiva de Glòria Abad (membre de la Comunitat de Sant’Egidio), una marxa silenciosa s’encaminarà des de la Plaça del Pedró pel carrer Hospital, antic camí d’entrada a Barcelona, i travessarà l’antic Call per entrar al cor de la ciutat.

Més informació:

Comunitat de Sant'Egidio: c/ Rere Sant Just s/n - 08002 Barcelona   -  Tel. 93 441 81 23 -    Mail- Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.