La comissió de Drets Humans és una de les comissions de treball històriques de Justícia i Pau. La seva finalitat és organitzar activitats de promoció, defensa, divulgació i sensibilització dels drets fonamentals de les persones i dels pobles, així com de denúncia de situacions on aquests drets són vulnerats o amenaçats.

La comissió desenvolupa la seva tasca conjuntament amb el Grup de Juristes Roda Ventura, una associació de professionals del dret que fa més de trenta anys es dedica a les mateixes finalitats i compartint uns mateixos valors i inspiració cristiana de Justícia i Pau.

Entre altres accions, la comissió compta amb un grup de voluntaris que es dediquen a preparar i enviar a cartes de denúncia, protesta o preocupació davant de casos de violació dels drets humans arreu del món, com ara tortures, desaparicions de persones, detencions arbitràries, agressions...

A partir de les informacions que ens arriben de l’Organització Mundial Contra la Tortura, Amnistia Internacional i altres ONG de reconegut prestigi internacional, els voluntaris elaboren les cartes que, posteriorment, s’envien a diferents institucions governamentals dels països on han succeït els fets (ministres, fiscalies, defensories de drets humans...) i a les seves delegacions diplomàtiques a Espanya. Amb aquests enviaments, s’intenta pressionar els governs implicats perquè rectifiquin determinades decisions o polítiques, prenguin mesures per protegir persones o aturar o prevenir actes contra els drets humans.

A més, la comissió organitza conferències, debats o seminaris de sensibilització i denúncia sobre els drets humans. Especialment es dedica a participar i organitzar el cicle "Els dilluns dels drets humans", juntament amb Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas i el Grup de Juristes Roda Ventura: un debat - xerrada un dilluns de cada mes durant el curs escolar sobre un tema relacionat amb els drets humans.

La comissió fa una feina especial de sensibilització sobre els drets de la infància i difusió dels continguts i les obligacions que comporta la Convenció sobre els Drets de l'Infant.

Els voluntaris de la comissió ofereixen xerrades, tallers i seminaris sobre drets humans, pena de mort i altres temes relacionats, adreçats a escoles (tant a alumnes com mestres, com pares i mares), entitats, parròquies, etc.

 

Què pots fer com a membre de la comissió?

  • Participar en les diferents campanyes o activitats de sensibilització (organització de jornades, conferències, elaboració de materials, etc.), divulgar els nostres materials i organitzar accions concretes en associacions, escoles, esplais, parròquies, etc.
  • Integrar-se en el grup redactor de cartes de denúncia davant de casos de violació dels drets humans arreu del món.

La comissió es reuneix a la seu de Justícia i Pau.

Per integrar-s’hi, podeu escriure a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.