La temàtica principal que treballa la comissió Nord-Sud és la defensa dels drets humans de les persones integrants de les comunitats indígenes i camperoles davant l’abús per l’actuació de les empreses multinacionals extractives i agroalimentàries.

Per fer més eficaç la seva tasca, la comissió forma part de la Campanya Global per desmantellar el poder de les transnacionals, que defensa els drets de les comunitats indígenes i camperoles i dels seus líders, que són víctimes de l’espoli de les multinacionals.

Les elits financeres i empresarials estan malmetent territoris extensos que són el sosteniment de milions de persones, al mateix temps que desforesten sense control i contaminen posant en risc la supervivència no només de la fauna i flora sinó també de les poblacions humanes que es veuen forçades a la migració si volen sobreviure ni que sigui precàriament. Al mateix temps que l’augment de la contaminació a nivell mundial és un risc de malalties i de sosteniment de les generacions futures.

Una tràgica conseqüència d’aquest espoli i del joc de poder entre les nacions són els conflictes armats, en els quals els col·lectius més vulnerables (sobretot dones i infants) pateixen d’una manera especial agressions de tot tipus.

La tasca de la comissió consisteix en establir ponts de contacte i solidaritat entre comunitats de països empobrits i les persones solidàries i compromeses en el nostre país, per tal de denunciar les situacions injustes de les comunitats i pressionar les institucions nacionals i internacionals perquè actuïn en favor dels més vulnerables, així com en la denúncia d’aquestes situacions, i, mitjançant xarxes internacionals, l’impuls de mesures i polítiques que sancionin les situacions d’explotació, per millorar la vida de les persones.

 

Què pots fer com a membre de la comissió?

  • Participació en la representació de Justícia i Pau en la Campanya Global per desmantellar el poder de les transnacionals.
  • Tasques de recerca d’organitzacions amb les que establir lligams i col·laborar en la feina de denúncia i impuls de mesures i polítiques de protecció de les dones i els infants en els conflictes armats i davant les xarxes criminals de tràfic de persones.
  • Contacte i suport a organitzacions de dones que denuncien les violacions dels drets humans i donen suport a les que han d’assumir en solitari la cura dels infants i en situacions de gran precarietat.
  • Tasques de denúncia i difusió per les xarxes socials i mitjans de comunicació.

La comissió es reuneix a la seu de Justícia i Pau, però realitza seguiment online.

Per integrar-s’hi, podeu escriure a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.