La tercera jornada del Fòrum Social Europeu va començar amb el cap a la manifestació que tenia lloc a la tarda. Al matí diverses assemblees de moviments socials per temes o sectors mostraven que arribàvem al final d'aquest V FSE.

Dissabte al matí, a l'assemblea del moviment contra la guerra, el militarisme, les bases militars i la indústria d'armes, la delegació del Centre d'Estudis per a la Pau Delàs de Justícia i Pau, Pere Ortega i Jordi Calvo, van explicar la campanya que s'està engegant sobre la guerra a Afganistan, presentant les Jornades sobre aquest tema que tindran lloc a Barcelona els dies 28, 29 i 30 d'octubre. També es van poder establir contactes amb la campanya a nivell europeu recentment engegada.

La manifestació de la tarda va ser tota una sorpresa. Si a la segona jornada comentàvem la baixa assistència al Fòrum, o si més, la disminució respecte trobades anteriors, a la manifestació es van congregar unes 15.000 persones, provinents de diferents organitzacions i de diferents països. Cal destacar la numerosa presència de manifestants provinents d'Amèrica Llatina que denunciaven les polítiques comercials de la Unió Europea amb aquell continent.

Diumenge era l'últim dia de seminaris i assemblees. Justícia i Pau va assistir al seminari sobre  les causes i conseqüències dels Tractats de Lliure Comerç (TLC- EPAs) de la Unió Europea amb els estats de l'Àfrica, Carib i Pacífic. En aquest seminari es va poder compartir les experiències de la campanya a nivell europeu Stop EPAs, i de les diferents campanyes d'alguns països europeus que ja fa més anys que van començar a treballar al tema. A nivell català, vam explicar l'acció de denúncia i sensibilització que es va dur a terme ahir, dia de La Mercè, a Barcelona. 

Esperem poder compartir tots aquests espais amb tots aquells presents a Malmö i molts més moviments socials al proper Fòrum Social Europeu que tindrà lloc el 2010 a Estambul, però no hem d'oblidar que la propera trobada és el mes de gener de 2009 a Belem (Brasil) al Fòrum Social Mundial.