MANIFEST SOBRE LA PROBLEMÀTICA DELS ASSENTAMENTS D'IMMIGRANTS EN NAUS INDUSTRIALS I ALTRES ESPAIS A BARCELONA

A Barcelona prop de 300 immigrants malviuen en condicions infrahumanes en naus industrials o en altres locals ocupats. Ja sigui per motius econòmics o perquè no tenen permís de residència, aquestes persones no han pogut accedir a un habitatge digne i s’han vist abocades a aquesta situació. Una sentència d’un jutjat de Barcelona dictada recentment ha decidit el desallotjament d’un d’aquests assentaments, al carrer Puigcerdà. Des de la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants considerem que aquests assentaments són una realitat especialment dolorosa i contrària als drets humans i que posa al descobert el fracàs de les polítiques de regulació migratòria, acollida i integració social dels immigrats.

Nota de la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants amb motiu de la resolució judicial que autoritza l’entrada d’ONG en el CIE de Barcelona

1. La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants, que aplega una vintena d’organitzacions que treballen entorn al fet migratori, expressa la seva alegria i satisfacció per la resolució judicial del passat dia 28 de juny que autoritza l’entrada d’ONG en el Centre Internament d’Estrangers de Barcelona per a l’atenció social de les persones internades.

Manifest contra la criminalització de la solidaritat

La Plataforma d’Entitats Cristianes amb la Immigració expressa la seva profunda preocupació perquè amb la proposta de reforma del Codi Penal i, concretament, amb els canvis en l’article 318 bis, s’estableix com a delicte ajudar persones immigrants que es troben en situació irregular. Aquest punt del Codi Penal parla de perseguir i castigar penalment els i les ciutadanes que ajudin persones d’altres països fora de la UE a entrar al país, ja sigui per quedar-s’hi o per accedir a un altre estat membre. Des de la Plataforma creiem que aquest avantprojecte criminalitza la solidaritat i l’ajuda humanitària donat que aquestes persones immigrants són molt vulnerables.

Comunicat de la Plataforma d'Entitats Cristianes amb els immigrants entorn l'eliminació del dret a l'assistència sanitària a les persones estrangeres sense autorització de residència

En relació al Decret Llei 16/2012 del Govern espanyol amb el qual s’introdueixen diferents modificacions legislatives en l’assistència pública sanitària, la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants vol fer públiques les seves consideracions al respecte:

Una pràctica legal contra els drets humans: els Centres d’Internament per a Estrangers (CIE)

Les dues morts, que han tingut lloc recentment en el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona, han posat sota l’atenció dels mitjans de comunicació una realitat molt poc coneguda per l’opinió pública: la pràctica de la detenció, l’internament i l’expulsió forçosa de persones immigrades del nostre país, per part de les forces de seguretat de l’Estat.

Comunicat de la Comisión General de Justicia y Paz España sobre les mobilitzacions ciutadanes

1. Justícia i Pau mira amb interès i respecte les mobilitzacions i concentracions ciutadanes espontànies que tenen lloc en aquests moments en un bon nombre de localitats de l'Estat espanyol. Expressen un important malestar de bona part de la ciutadania davant les desviacions i problemes que mostra el funcionament del sistema financer i econòmic global i les insuficiències del nostre sistema polític des d'un punt de vista democràtic.

Comunicat de la Comisión General de Justicia y Paz de España, amb motiu de la mort d'Ossama Bin Laden

La Comisión General de Justicia y Paz de España desea hacer pública su valoración acerca de los hechos, todavía poco claros, relativos a la muerte de Ossama Bin Laden junto con otras personas, anunciada por el Gobierno de los Estados Unidos de América.1. Ninguna muerte, y menos si es por causa violenta, debe producir satisfacción ni alegría a nadie. Todo ser humano sin distinción, sean cuáles sean sus actos, ha sido creado por Dios a su imagen y semejanza y está llamado para la salvación.

Desmilitaritzem el Saló de l'Ensenyament

Un any més, l’exèrcit ha estat convidat a participar al Saló de l’Ensenyament de Barcelona (del 23 al 27 de març). I un any més la societat civil catalana, a favor de la pau, considerem que la seva presència en aquest esdeveniment educatiu no és admissible.

Comunicat de la Plataforma d’entitats cristianes amb la immigració sobre la realitat dels menors i joves estrangers no acompanyats

En els últims mesos, la Plataforma d’entitats cristianes amb la immigració hem dedicat la nostra atenció, amb l’ajut de diferents experts i responsables d’institucions públiques i privades, a conèixer la problemàtica dels menors i joves estrangers.

Comunicat amb motiu de les crítiques al nou codi ètic policial

ENTITATS DE DRETS HUMANS CRITIQUEN LES REACCIONS DELS SINDICATS POLICIALS I D’ALGUNS GRUPS POLÍTICS DAVANT LA PROPOSTA D'UN CODI ÈTIC PER LA POLICA DE CATALUNYA I RECLAMEN QUE TINGUI CARÀCTER VINCULANT

Manifest de Montserrat

Les necessitats no materials de la infància, fonament de la seva protecció

Manifest de la campanya Desmilitaritzem l'educació amb motiu de la presència de l'Exèrcit al Saló de l'Ensenyament de Barcelona