logo plataforma entitats cristianesNota de la Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants, de la qual Justícia i Pau forma part, sol·licitant a les autoritats competents la clausura immediata dels CIE (Centres d'Internament d'Estrangers), l'alliberament de tots els interns, així com les pertinents mesures de protecció a tots ells davant de la greu crisi sanitària causada pel virus COVID-19.

D'aquesta manera, la Plataforma se suma a la demanda feta el passat dilluns (16 de març) per part d'altres entitats coneixedores de la situació als Centres d'Internament com són la Fundació Migra Studium, Iridia, SOS Racisme o la Plataforma Tanquem els CIE.

Cal clausurar els CIE immediatament, alliberar tots els interns i donar-los protecció

La Plataforma d'Entitats cristianes amb els immigrants, plataforma de la qual participen més de vint entitats cristianes de Catalunya, s'adhereix a la demanda que en el mateix sentit han promogut les entitats Migra Studium, Iridia, Sos Racisme i Tanquem els CIE. Per això ha enviat cartes al Ministre de l'Interior i a altres organismes.

Les entitats consideren que en el marc de les mesures excepcionals que s’estan adoptant per part del Govern d’Espanya davant la crisi sanitària causada pel virus COVID-19, cal que es procedeixi a la posada en llibertat immediata de tots els estrangers sotmesos a la mesura cautelar de l’internament, la suspensió de tots els procediments d’execució de la mesura d’expulsió i el tancament temporal dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE).

Ens semblen més que evidents les raons: la protecció de la salut de les persones sotmeses a internament, així com dels funcionaris encarregats de la custòdia i el trasllat de les mateixes, sobretot tenint en compte que l’actual situació internacional impedeix l’execució d’aquests procediments, en el context de suspensió del tràfic aeri i el tancament de fronteres.
Demanem, també, que aquells interns que no compten amb cap referent a Espanya no quedin desemparats i una vegada posats en llibertat se’ls doni una acollida digna, segura i en condicions mentre duri la situació de l’Estat d’Alarma.

La Plataforma d'entitats cristianes amb els immigrants està formada per:
ACO, Càritas, Cintra-Benallar, Convivim, Cristianisme i Justícia, Cristians pel Socialisme, Delegació de Pastoral Obrera de Barcelona, Delegació de Pastoral Social de Barcelona, Ekumene, Fundació Escola Cristiana, Fundació Migra Studium, GOAC-HOAC, Grup de Juristes Roda Ventura, JOC, Justícia i Pau, Interculturalitat i Convivència, Parròquia de Santa Maria del Pi, Pastoral amb Immigrants (PAI), Religioses en barris, Unió de Religiosos de Catalunya (URC), Bayt-Al-Thaqafa, Iniciatives Solidàries, Comunitat de Sant Egidi, Fundació la Salut Alta i Comunitats de Vida Cristiana.