VoluntariatPenitenciariEls pròxims dies 3, 14 de febrer i 2 de març tindrà lloc el seminari "L’acompanyament a la persona reclusa", organitzat per Justícia i Pau amb el suport del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que dóna continuïtat a les sessions organitzades el curs passat.

premireconciliacio2020El Patronat de la Fundació Sant Raimon de Penyafort (vinculada al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona) ha decidit atorgar el seu Premi Reconciliació 2020 a l’equip de voluntaris de presons de Justícia i Pau.

Joan Lopez EdOArticle d'opinió d'en Joan F. López Casasnovas, membre de Justícia i Pau Menorca.

Estat de dret i secrets d’Estat

Segurament no és la millor pel·lícula de Roman Polanski, però El oficial y el espía (2019) és la més presentable que ha fet aquest director d’ençà d’El pianista (2002). Si el cinema és, per definició, un art popular, aquesta pel·lícula té la virtut de mostrar a un gran públic uns esdeveniments rigorosament històrics que, de manera sorprenent, presenten paral·lelismes amb l’actualitat nostra. Basada en una novel·la de Robert Harris, el tema no és altre que el del famós ‘afer Dreyfus’.

cartelldillunsddhh41920 portadaEl pròxim dilluns 13 de gener tindrà lloc la quarta sessió del cicle de conferències Els Dilluns dels Drets Humans, que organitzem juntament amb Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura. Aquesta conferència porta per títol: "Fonamentalismes cristians i autoritarismes".

logo migrantes con derechosLa xarxa Migrantes con Derechos, de la qual forma part la Comisión General de Justicia y Paz, ha elaborat una nota amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrants. 

Migrantes con Derechos reivindica la trajectòria d'Espanya com a terra d'acollida i la seva resposta a les necessitats humanitàries dels migrants. Alhora, reclama la necessitat de respondre de forma adequada a l'arribada de migrants i refugiats, i de garantir la protecció de nens i joves estrangers que es troben sols.