La col·laboració amb escoles i centres educatius de Catalunya és una de les accions importants de Justícia i Pau. 

La finalitat és contribuir a la sensibilització i educació dels infants i joves del nostre país i, en general, de tota la comunitat educativa, en favor dels drets humans, la justícia social, la pau i la solidaritat, oferint eines per interpretar la complexa realitat social i animant al compromís personal i col·lectiu.

Proposta d'activitats educatives per a aquest proper curs 2015/2016

Amb l'objectiu, abans esmenat, organitzem sessions de conferència i/o debat, cinefòrums i altres activitats sobre temes molt diversos, amb una durada aproximada d'entre 60 i 90 minuts. Els destinataris principals són els alumnes d’ESO, batxillerat o cicles, però també ho poden ser alumnes d'altres edats, així com professors i/o pares i mares.

En aquest reportatge, elaborat per el portal web CatalunyaReligió.cat, es pot veure al director de Justícia i Pau explicant la importància d'aquesta activitat per a la nostra entitat, així com la valoració d'un professor d'una de les escoles en las que hem estat durant l'any.

Aquest curs 2014/2015 hem pogut arribar a més de 1.500 alumnes de tota Catalunya. Esperem arribar-ne encara a molts més durant el proper curs, i és per això, que us demanem que en feu la màxima difusió entre els vostres contactes de l'àmbit educatiu, per si poguessin estar interessats en aquestes activitats.