El 20 de maig el ple del Parlament Europeu vota sobre la regulació de "minerals del conflicte".

Els ciutadans i ciutadanes tenim ara una nova possibilitat per fer escoltar, davant dels nostres representants a Europa, les veus que demanem una legislació vinculant perquè les empreses assumeixin la seva part de responsabilitat en relació amb el conflicte a la República Democràtica del Congo i amb d’altres conflictes o zones de risc elevat.

 

Demanem que les empreses es responsabilitzin de la tota la seva cadena de subministrament i que no contribueixi a la violació dels drets humans i al finançament de guerres.

El proper 20 de maig, 754 membres del Parlament Europeu són cridats a votar aquesta regulació, que segons el redactat actual, només afectarà de forma obligatòria a 19 empreses europees.

El Dr. Mukwege, darrer Premi Xakàrov del Parlament Europeu, altres membres de la societat civil congolesa i europea i sectors de l'església d’arreu del món han defensat una regulació obligatòria per a totes les empreses de la cadena de subministrament.

Ja som gairebé 10.000 persones les que han deixat la seva signatura i decenes les organitzacions europees que defensem aquesta postura.

Esperem continuar amb el vostre suport i per això us demanem que signeu la petició d’una regulació eficaç dels #ConflictMinerals o animeu a les persones properes del vostre entorn a sumar la seva signatura, el més aviat possible.

Us mantindrem informats del resultat de la votació al Parlament Europeu i de les properes accions per aconseguir una regulació que trenqui el vincle entre conflictes i minerals.