La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants, de la que forma part Justícia i Pau, ha emès un comunicat amb motiu de les properes eleccions municipals que es celebraran el proper 24 de maig.

 

 

- Comunicat - 

La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants insta als polítics a tenir cura dels discursos electorals per mantenir la cohesió social

Amb motiu de la campanya electoral de les municipals, el 24 de maig d’ aquest any, la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants insta els responsables dels partits polítics a elaborar missatges que es mantinguin dins de l’esperit que fins avui ha permès una bona convivència en els nostres municipis.

La nostra és una societat que en pocs anys ha acollit una gran diversitat de persones i cultures provinents d’altres països i continents. En termes generals, hem aconseguit un clima de cohesió social, encara que quedi molt camí per recórrer. Darrera hi ha el treball d’ ajuntaments, escoles, associacions de barri, ONG, entitats del tercer sector, de la Generalitat, etc. que representen una part important de la nostra societat.

Apel·lem doncs a la responsabilitat dels nostres dirigents polítics i candidats a ser-ho, perquè no caiguin en el parany de pensar que el tractament interessat de determinades qüestions com ara la immigració pugui oferir-los beneficis electorals en fer recaure en aquest col·lectiu la culpa de la crisi que pateix la nostra societat. Sempre ha esta fàcil fer demagògia fent sortir el pitjor de les persones quan les dificultats les aclaparen, tot manipulant les paraules, les idees i les situacions. D’aquesta manipulació els polítics n’obtenen beneficis a molt curt termini però no afavoreixen ni la gestió dels municipis ni la vida de les persones que hi viuen.

Aquest comunicat també s’adreça a la ciutadania. En aquest sentit, considerem que cal reflexionar sobre què volem realment i, per a nosaltres, un valor innegociable és la convivència en pau. Tot allò que afebleixi la cohesió social i que destrueixi o que posi en perill les bones pràctiques portades a terme fins ara, no interessa a ningú. És important adonar-se que gràcies a tots i a totes la realitat en la nostra societat és de convivència natural i pacífica. Sovint, allò que és quotidià es dóna per suposat i no es reconeix el valor fonamental que comporta.

Instem doncs als dirigents i representants polítics perquè es comprometin amb els ciutadans i ciutadanes i perquè tinguin una cura especial en el tractament del seus missatges electorals per continuar en la línia positiva de treball que la societat i els ajuntaments en concret, han dut a terme fins ara per la construcció d’una societat plural, democràtica i cohesionada.

Barcelona, 29 d’abril de 2015


ACO, CARITAS, CINTRA-BENALLAR, CON VI VIM, CRISTIANISME I JUSTÍCIA, CRISTIANS PEL SOCIALISME, DELEGACIÓ DE PASTORAL OBRERA DE BARCELONA, DELEGACIÓ DE PASTORAL SOCIAL DE BARCELONA, EKUMENE, FUNDACIÓ ESCOLA CRISTIANA, FUNDACIÓ MIGRA-STUDIUM, GOAC-HOAC, GRUP DE JURISTES RODA VENTURA, JOC, JUSTÍCIA I PAU, INTERCULTURALITAT I CONVIVÈNCIA, MOVIMENT DE PROFESSIONALS CATÒLICS DE BARCELONA, PARRÒQUIA DE SANTA MARIA DEL PI, RELIGIOSES EN BARRIS, UNIÓ DE RELIGIOSOS DE CATALUNYA (URC), BAYT-AL-THAQAFA, INICIATIVES SOLIDÀRIES, , FUNDACIÓ LA SALUT ALTA, l’EQUIP DE PASTORAL OBRERA DE BADALONA I COMUNITATS DE VIDA CRISTIANA A CATALUNYA.

Descarregar el comunicat en PDF