Comunicat de la CONFER (Conferencia Española de Religiosos) i de la Comisión General de Justicia y Paz de España en referència a les noves morts d'immigrants al Mediterrani.

 

 

 - Comunicat -

Davant les noves i alarmants notícies de morts per naufragi a la Mediterrània de persones que intentaven entrar a Europa, les entitats signants volem expressar novament el nostre dolor i indignació davant aquesta contínua i inacceptable tragèdia.

Creiem que aquesta terrible situació requereix una intervenció internacional immediata, organitzant un sistema d'auxili en aigües del Mediterrani per salvar vides. Alhora, és necessari crear un sistema regular i controlat que permeti l'entrada a Europa per motius humanitaris. I si Europa no està a l'altura de posar fi a les inacceptables morts al mar, les Nacions Unides han d'entrar en acció utilitzant tots els mitjans disponibles, incloent la convocatòria del Consell de Seguretat.

Així mateix, ens unim a la sentida oració que el Papa Francesc ha fet aquest dimarts a l'Àngelus per aquelles persones "que buscaven felicitat, però han acabat trobant la mort", i ens adherim també a la seva petició d'una mobilització de la comunitat internacional.

Finalment, volem una vegada més demanar públicament el que ja hem dit recentment en anteriors comunicats: és necessària i urgent una nova política europea que, en lloc de controls, vigilància i barreres frontereres, prioritzi veritablement la protecció de la vida i els drets humans de les persones migrants, que garanteixi i respecti realment el dret d'asil, que obri vies realistes a la migració laboral i que afavoreixi eficaçment la pau, l'estabilitat i el desenvolupament humà en l'entorn europeu i a tot el món.

Signats: CONFER i Comisión General de Justicia y Paz de España

Descarrega en pdf (en castellano)

 


Així mateix, volem informar-vos dels diferents manifestos i actes que altres organitzacions realitzaran com a resposta a tan greus fets.

  • Divendres 24 de abril, a les 19 h a la Plaça del Rei de Barcelona. PROU - Acte de solidaritat i pregària pels immigrants morts en la Mediterrània - Comunitat de Sant Egidi.
  • Diumenge 26 d'abril. Pregària a totes les celebracions de l’Eucaristia. Proposat per la Comissió diocesana de pastoral de migració de l'Arquebisbat de Barcelona.
  • "Por el fin del Genocidio Migratorio en el Mediterraneo". Manifiesto de la Campaña Estatal por el Cierre de los CIE, junto con múltiples organizaciones de defensa de los derechos humano.
  • Dilluns 27 d'abril, concentració a les 19h davant de la Comissió Europea a Barcelona (C/Provença amb Passeig de gràcia). Convocada per Stop Mare Mortum (Plataforma Aturem el Genocidi al mar Mediterrani).