veus contra banca armadaLa Campanya Banca Armada llança un Verkami per poder continuar amb l’activisme que lluita en contra de les relacions entre les empreses socialment irresponsables i els bancs de l’Estat Espanyol. 

El negoci de les armes i de la guerra continua sent una gran font d’ingressos de Bancs, Caixes i Governs, i l’Estat Espanyol no n’està exclòs. El BBVA, el Banco Santander, CaixaBank i el Banc Sabadell són algunes de les entitats que des de fa anys es beneficien directament de relacions financeres que mantenen amb diferents empreses armamentístiques. De fet, l’últim informe internacional Don’t Bank on the Bomb denuncia que el BBVA, el Banco Santander i el Banc Sabadell, juntament amb l’empresa d’energia renovables Acciona, financen aproximadament amb 4.651 milions d’euros 26 companyies productores d’armes nuclears.

En conseqüència, des del 2007, la campanya Banca Armada impulsada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, conjuntament  amb  Setem, l’Observatori de la Deute en la Globalització (ODG), el col·lectiu RETS i Justícia i Pau denuncia a través d’investigacions rigoroses i l’activisme actiu aquestes relacions financeres entre empreses d’armes i els bancs de l’Estat espanyol.

Ara necessiten més que mai la teva participació! Des de Banca Armada s’ha llençat una campanya de Verkami “Veus contra la Bbanca Armada” per poder continuar assistint, com s’ha fet fins ara, a les Juntes d’Accionistes dels principals bancs. I un cop dins reivindicar i denunciar les seves inversions en el negoci de les armes.

Des del 10 de febrer fins al 19 de març la campanya de recaptació estarà oberta i es preveu que durant els mesos de març i maig s’assisteixi a les juntes d’accionistes. L’objectiu són 900 euros tot i que “qualsevol aportació, per petita que sigui, ajudarà a seguir desemmascarant i denunciant els que es beneficien del negoci de les armes i de la guerra i avançar cap a una societat desarmada i una cultura de pau en la qual els drets humans i el respecte del medi ambient prevalen sobre els interessos econòmics i polítics”, com s’anuncia ja des de la pròpia campanya Banca Armada. Amb els diners aconseguits es volen cobrir les despeses vinculades amb la participació dels dos activistes a cadascuna de les Juntes d’Accionistes.

Per a més informació entreu al web de Banca Armada o a la pròpia pàgina de Verkami "Veus contrala Banca Armada".

Ajudeu-nos a denunciar els qui es beneficien del negoci de els armes! Digues #NoalaBancaArmada