acte devreporter terribas

En el marc del darrer Fòrum Internacional del projecte europeu DevReporterNetwork, noves relacions entre periodistes i ONG per a un periodisme global, Lafede.cat organitza un acte públic a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona avui, 4 de febrer.

Per una banda, tindrà lloc la cerimònia d’entrega dels primers premis DevReporter als 3 finalistes. Un d'ells és el reportatge "Minerals de sang" per la reportera a l’Àfrica subsahariana Gemma Parellada juntament amb Justícia i Pau i que parlar sobre la mineria a la RD Congo.

Seguidament, la periodista congolesa Caddy Adzuba i la periodista catalana, directora d’El matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas conversaran sobre com millorar el periodisme per comprendre el món global en què vivim.

Caddy Azuba té un fort compromís amb la llibertat de premsa, alhora que ha denunciat reiteradament la violència sexual que pateixen les dones a conseqüència de la guerra a la RD Congo i el paper de l’explotació dels recursos minerals en el conflicte, especialment el conegut coltan, imprescindible per a la indústria mòbil. Per tant, el Mobile World Congress, que se celebrarà el proper 22 de febrer a Barcelona, és un bon pretext per debatre sobre com afavorir la dimensió i la comprensió global dels fets des del periodisme.

Cal inscripció prèvia per assistir-hi.