Cartell DH minerals sangDel 22 al 25 de febrer tindrà lloc, a Barcelona, el Mobile World Congress, l'esdeveniment més important a nivell internacional en el món de la tecnologia mòbil.

Un esdeveniment que ha donat molt a parlar i que té una relació molt directa amb països com la República Democràtica del Congo, on el comerç dels recursos naturals que es necessiten per fabricar productes tecnològics comporta greus violacions de drets humans i abusos contra la població civil.

Per parlar-nos de tota aquesta situació que es viu en el país, tindrem el plaer d'escoltar en Pep Mària, doctor en economia i expert en empreses mineres i desenvolupament a l'Àfrica subsahariana; Santiago Fisher, responsable de projectes de la Comissió Justícia i Pau de Bèlgica francòfona; i Carme Altayó, consultora experta en avaluació de projectes de cooperació i en la R.D. del Congo. La moderadora serà la periodista Rita Marzoa.

 

En algunes regions del món, com la República Democràtica del Congo (RDC) immersa en un conflicte armat des de més de 15 anys, l'aprofitament i el comerç dels recursos naturals ha permès finançar-se als actors implicats, autors de greus violacions de drets humans i abusos contra la població civil.

A la RDC es produeixin minerals com l'estany, tungstè, tàntal i or, presents en ordinadors, telèfons mòbils, cotxes, o joies. Som conscients que al consumir productes elaborats amb minerals provinents de zones en conflicte, estem alimentant la violència en detriment dels drets humans, de la pau i del desenvolupament? 
Quines actuacions són necessàries per exigir a les empreses proveir-se de forma responsable i que la producció i comercialització de productes tecnològics no alimenti conflictes armats?

PONENTS:

  • Pep Mària, sj, doctor en economia i professor de l'Institut d'innovació social d'ESADE. Expert en empreses mineres i desenvolupament a l'Àfrica subsahariana.
  • Santiago Fisher, responsable de projectes de la Comissió Justícia i Pau de Bèlgica francòfona.
  • Carme Altayó, consultora experta en avaluació de projectes de cooperació i en la R.D. del Congo.

MODERADOR/A:

  • Rita Marzoa, periodista.

 

Dia: 8 de febrer de 2016
Hora: 19 h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria, 13). Barcelona

L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. Retransmissió en directe.

Aquesta taula rodona forma part del cicle Els Dilluns dels Drets Humans.