Avui els nostres sentiments i oracions estan centrats en les víctimes d'ahir a la nit a Niça, entre les quals es trobaven molts nens. Una vegada més, França, Europa, i fins a la humanitat sencera, tornen a ser objecte d'un atemptat massiu contra la vida, la convivència i contra la pau, que ens fa sentir un profund sentiment d'horror i tristesa. Les paraules són insuficients per expressar el nostre dolor i consternació.

Ja hi haurà temps per saber qui en són els responsables i les seves motivacions, per tal de comprendre quelcom que sembla absolutament incomprensible i poder-ho afrontar. Les primeres dades apunten en una direcció que ens és tristament coneguda, relacionada amb la manipulació i l'abús abominable d'una fe religiosa.

Però avui simplement és moment per expressar la nostra solidaritat amb totes les persones afectades i amb el poble francès. També per recordar a totes les víctimes dels atemptats que es cometen des de fa molt temps en tants països, recentment a Turquia, l'Iraq, Tunísia i tants d'altres.

Les ideologies de l'odi i de la violència mai s'imposaran. En situacions com aquesta, reafirmem el nostre compromís de seguir treballant al costat dels qui, al món sencer, promouen el diàleg i difonen la pau i l'amor entre els éssers humans, que sempre seran més forts que el mal. Sabem que podem mantenir l'esperança en Déu, doncs la seva justícia i misericòrdia abracen a tots els éssers humans que sofreixen.

 

Madrid, 15 de juliol de 2016
Comissió General de Justícia i Pau d'Espanya