El passat 7 d’octubre, data en la que es celebra la Jornada Mundial pel Treball Decent, vam iniciar la campanya “No qualsevol treball, sinó un treball decent!” conjuntament amb altres entitats cristianes que també comparteixen el compromís de voler un treball decent i digne per a tothom.

 

 Les entitats promotores d’aquesta campanya són: Delegació Diocesana Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona, Càritas diocesana de Barcelona, la Delegació Pastoral Obrera, Religioses i religiosos en barris obrers i populars – Col·lectiu de capellans obrers, Cristianisme i Justícia, Mans Unides i el Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE-FTC).

Les entitats vam començar la campanya de sensibilització en favor del treball decent amb un acte que va tenir lloc a la seu de Cristianisme i Justícia, a Barcelona, on vam comptar amb la participació de més d’un centenar de persones.
En aquest acte es va començar llegint un manifest conjunt. A més, també vam presentar un díptic on s’expliquen les qualitats d’un treball decent i què significa defensar-lo. Totes les entitats organitzadores de la campanya tenen l’objectiu de manifestar el seu compromís de promoure oportunitats perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions de llibertat, equitat, seguretat i dignitat humana.

La campanya ve seguida del vídeo que trobareu a continuació, on es mostren exemples de les situacions laborals i les aspiracions personals enfront de l’oferta laboral aconseguida:

 

 

L’acte també va comptar amb la presència de Charo Castelló, copresidenta del Moviment Mundial de Treballadors/es Cristians/es i militant de la HOAC de Segorbe-Castellón. A més a més, diferents entitats eclesials de tot l’estat també van organitzar activitats arreu del territori per mostrar el seu compromís en aquesta tasca i recordant, un any més en la Jornada Mundial pel Treball, la necessitat d’un treball decent per a tothom.

A la pàgina web oficial de la campanya Treball Decent anirem publicant i explicant les diferents accions per donar a conèixer i promoure el compromís de totes les entitats.

La crònica de l'aquest acte es pot llegir a la pàgina de Jesuïtes de Catalunya