Aquest cap de setmana torna, per 5è any consecutiu, la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC). Comença el divendres 21 d’octubre fins el diumenge 23 al Recinte Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona.

La Fira es presenta com un aparador de tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones. En tot el recinte s’inclouran expositors i productes relacionats amb l’habitatge, l’alimentació, l’oci, el coneixement, el cooperativisme, la comercialització justa, els serveis a persones i a empreses, les finances i assegurances ètiques. A més, també inclou serveis d’inserció laboral, emprenedoria social, energies renovables i formació i educació, entre d’altres.

A l'espai exterior del recinte Fabra i Coats, s'hi podrà trobar l'acció Canvia't de Banc!. Aquesta proposta té com a objectius la difusió, promoció i sensibilització de les finances ètiques, incitant a la reflexió sobre el valor i l’ús que es dóna als diners en deixar-los en mans d’un banc. Durant el dissabte i diumenge de la fira també tindran lloc unes accions teatrals itinerants realitzades per l'entitat especialitzada en Teatre de l'Oprimit, Forn del teatre Pa tot’hom.

Les entitats que participen al Consorci de Comerç Just i Banca Ètica (impulsat per SETEM Catalunya, la XES, Alternativa3, FETS, FIARE i Oxfam Intermón) organitzen la segona desfilada de roba sostenible a la FESC. Dissabte 22 d'octubre, a dos quarts de nou del vespre se celebrarà la desfilada de roba produïda amb criteris d'economia solidària, en contraposició de la roba produïda per la indústria tèxtil transacional que vulnera els drets humans.

Enguany, les presentacions, debats i xerrades es basen en tres eixos principals, que són el territori en cooperació, recuperar sobiranies, creació de mercats socials i una educació i cultura per la transformació social.

Recordeu que l’entrada a la fira és lliure i l'horari d'obertura és el següent:
Divendres: sessió inaugural, que consistirà en una xerrada a les 19:30h.
Dissabte: de 10 a 21.30h
Diumenge: de 10 a 14.30h

FESC és un esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català. Són 5 anys lluitant pel cooperativisme, el voluntariat, i oferint alternatives pràctiques per avançar cap a un model econòmic més just, democràtic i solidari.