El següent dilluns 14 de novembre continua el cicle de conferències "Els dilluns dels Drets Humans" juntament organitzat amb Cristianisme i Justícia i Mans Unides. La xerrada d’aquest mes es titula “Violència contra les dones: Com eradicar aquesta xacra global?”.

És ben cert que la violència masclista és un fenomen global que comporta la més flagrant i continuada violació dels drets humans de les dones. Segons les Nacions Unides, la violència de gènere és la principal causa de mort entre les dones d’entre 15 i 44 anys a tot el món (cada any es produeixen uns 66.000 feminicidis, és a dir, assassinats de dones per raó de gènere). Però la violència física i/o sexual només són la punta de l’iceberg d’un fenomen molt complex que té unes profundes arrels culturals.

Així doncs, quines són les causes d’aquesta violència? Com es pot eradicar? Les administracions públiques desenvolupen les polítiques necessàries i destinen tots els recursos disponibles per garantir que les dones tinguin una vida lliure de violència? Com s’accentua aquesta violència en altres contextos socials?

Els ponents convidats a la conferència d’aquest dilluns són Nadia Ghulam, educadora social i coautora dels llibres ‘El secret del meu turbant’ i ‘La primera estrella del vespre’, i Rubén Sánchez, psicòleg, agent d’igualtat i formador en matèria de violència masclista. La moderadora serà Mireia Prats, reportera de TV3 i professora de periodisme a la Blanquerna-URL.

La trobada tindrà lloc el pròxim dilluns 14 de novembre a les 19h de la tarda a la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona) amb entrada lliure. Per saber de què tracten les següents xerrades del curs, podeu consultar Dilluns dels Drets Humans, a la nostra pàgina web.