El següent dilluns 12 de desembre continua el cicle de conferències 'Els dilluns dels Drets Humans' juntament organitzat amb Cristianisme i Justícia i Mans Unides. La xerrada, última d’aquest any 2015, es titula “Quan les fronteres es converteixen en murs. Com afecten els drets humans les polítiques migratòries d’Europa?”

La conferència tractarà de la situació que es viu actualment a les portes d’Europa: una crisi, no de refugiats, sinó de la gestió migratòria dels governs europeus. La seva gran preocupació ha estat barrar el pas als qui fugen dels conflictes armats i la inseguretat, tractant de convertir Europa en una fortalesa i externalitzant les seves fronteres mitjançant un acord amb Turquia. Aquesta política no ha fet més que augmentar els perills i els sofriments per a refugiats i emigrants, que han vist els seus drets humans repetidament vulnerats. Incapaços d’acordar un sistema d’acollida coordinat, els membres de la Unió fan l’orni a les peticions de la societat civil que reclama vies legals i segures.

Quines són les polítiques migratòries i d’asil dels estats europeus i la UE? Per què aquestes polítiques vulneren els drets dels emigrants?

Els ponents convidats respondran totes les preguntes sobre aquesta temàtica. Aquesta vegada, els convidats són:

1. Lorenzo Gabrielli, investigador associat a IEMED i investigador a GRITIM-UPF;

2. Gonzalo Fanjul, investigador i activista, col·laborador del programa de migracions en el Center for Global Development.

El moderador serà Carles Solà, director del programa Tot un Món (TV3).

La trobada tindrà lloc el pròxim dilluns 12 de desembre a les 19h de la tarda a la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona) amb entrada lliure. Per saber de què tracten les següents xerrades del curs, podeu consultar Dilluns dels Drets Humans, a la nostra pàgina web.