Aquest passat dimarts 22 de novembre, la Unió Europea va arribar a un acord, encara que amb algunes mancances, sobre la regulació en l’ús dels minerals de conflicte. La UE és un dels principals importadors d’aquests minerals, que es troben tant a ordinadors portàtils i motors de vehicles com a les joies.

Justícia i Pau ha treballat, amb a la vora de 30 organitzacions socials d’arreu d’Europa defensores dels drets humans, per aconseguir més transparència i unes regulacions més justes en aquest negoci mundial. Aquesta lluita pel canvi legislatiu europeu va començar el juny d’aquest any, després de que la UE concretés un perfil polític general del reglament. Després de mesos de diàleg, aquest procés ha acabat amb l’acord de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea per elaborar un text final que es votarà als dos últims òrgans descrits.

 

El comunicat de premsa de totes les organitzacions el podeu llegir a la pàgina web de #ConflictMinerals, on exposem la nostra campanya sobre els minerals de sang i les vulneracions dels drets humans que genera aquesta indústria.