A finals de febrer arriba el Mobile World Congress a Barcelona, la fira internacional dels dispositius mòbils, novetats d’Internet i reunions entre les companyies del sector. Coincidint amb aquest arriba la segona edició del congrés alternatiu Mobile Social Congress, amb l’objectiu d’informar de les vulneracions dels drets humans i les injustícies que el desenvolupament de la tecnologia que es ven al MWC provoca al món.

SETEM ha impulsat, conjuntament amb d’altres entitats defensores dels drets humans d’arreu de Barcelona com n'és el cas de Justícia i Pau, el congrés alternatiu Mobile Social Congress (MSC) que té l’objectiu de denunciar els punts més controvertits de la indústria electrònica i de la tecnologia.

Justícia i Pau estarem presents a la fira social per explicar a la societat civil la nostra campanya de sensibilització i denúncia de l’extracció de minerals a la República Democràtica del Congo i moltes altres causes que també defensem amb les altres entitats. Entre aquestes, es parlarà de la vulneració dels drets laborals a les fàbriques de la Xina o els grans abocadors de residus contaminats a l’Àfrica, a més dels reptes de la sobirania tecnològica i la seva estructura basada en el monopoli i la privatització.

El MSC es portarà a terme entre el 28 de febrer fins a l’1 de març, amb un programa social i divers que es pot llegir a l’article disponible a la pàgina de SETEM.