0001El pròxim 3 d'abril continuem amb el Cicle dels Dilluns dels Drets Humans que organitzem amb Mans Unides i Cristianisme i Justícia. La sessió es titula “Del treball precari al treball decent. Com aconseguir ocupació digna per tothom?”.

 

Arreu del món, l’atur, la subocupació i el treball precari i informal tenen un enorme impacte sobre la vida de milions de treballadors i les seves famílies, afavorint la pobresa i l’exclusió social. Una societat que no ofereix treball digne per tothom és profundament injusta. Davant d’aquesta realitat, cal reafirmar que el treball, en condicions decents, és un dret fonamental per a la persona, clau del desenvolupament personal i comunitari.

Quin és el futur del treball en el món? Hem de resignar-nos a un atur estructural i creixent? Quines polítiques cal impulsar per crear llocs de treball decent per a tothom? Com fer que aquesta sigui realment la gran prioritat de política econòmica, per sobre del pur creixement del PIB? Quina és la realitat al nostre país i quines previsions es poden fer?

Ponents:
- Joaquim Nieto, Director de l’Oficina de la OIT per a Espanya
- Albert Recio, Professor d’Economia Aplicada a la UAB

Moderador:
- Josep Maria Ureta, Periodista d'Economia d'El Periódico de Catalunya.

La trobada, com s’ha comentat, tindrà lloc el pròxim 3 d'abril. Serà a les 19h de la tarda a la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona) amb entrada lliure. Per saber de què tracten les següents xerrades del curs, podeu consultar Dilluns dels Drets Humans, a la nostra pàgina web.