SOC FSEJustícia i Pau ha estat beneficiària d'una subvenció del Fons Social Europeu (FSE) i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya amb l'objectiu d'incentivar la contractació laboral de joves amb formació per tal de millorar la seva ocupabilitat.

L'Estratègia Europa 2020 ha establert com a prioritat de la Unió Europea un creixement sobre la base del coneixement sostenible i integrador. Aquesta darrera prioritat inclou una major cohesió social i territorial i un alt nivell d'ocupació. Dins de les mesures proposades és clau habilitar les persones per adquirir noves qualificacions i adaptar-se a les noves condicions i als canvis potencials de la seva carrera professional.

En conseqüència, i per fer front a la preocupant situació de desocupació juvenil, el Parlament Europeu va emetre una resolució al maig de 2012, sobre Iniciativa d'Oportunitats per a la Joventut, per lluitar contra l'atur juvenil.

És per això que el FSE i el SOC van obrir aquesta convocatòria de subvencions, de la que s'ha beneficiat Justícia i Pau. Gràcies a aquest suport, hem tingut l’oportunitat de contractar una persona jove en pràctiques durant 6 mesos i a jornada completa.

Creiem que és una molt bona iniciativa, i una gran oportunitat tant per l’entitat com per la persona contractada de poder créixer i incentivar l’ocupació juvenil.

 SOCFSE