assemblea 2017El passat dimarts dia 16 de maig tenir lloc l'Assemblea General de socis de Justícia i Pau, màxim òrgan de l'entitat, sota la presidència d'Eudald Vendrell, a la qual enguany, per primer cop, van ser convidats els voluntaris i altres membres de l'entitat.

 

L'Assemblea va ser informada de la memòria d'activitats i econòmica de 2016, que van ser aprovades. Es va informar de la situació de certa feblesa econòmica de l'entitat causada per diferents factors, com ara el retard en els pagaments de subvencions concedides a l'entitat per part de la Generalitat de Catalunya, així com un dèficit causat per un descens imprevist en les subvencions atorgades per l'Ajuntament de Barcelona. En conseqüència, es va animar tothom a contribuir al creixement de socis i donants, per aturar el lent descens dels últims anys. L'entitat confia en corregir aquesta situació el 2017 amb l'ajut de tots. No obstant això, la valoració va ser positiva perquè amb menys ingressos, l'entitat està duent a terme pràcticament les mateixes activitats. Tots els comptes han estat auditats per Auren auditors.

Representació de Justícia i Pau a Colòmbia

Els assistents van tenir l’ocasió de conèixer i debatre sobre la situació del procés de pau a Colòmbia, a partir del testimoni de Llorenç Olivé, qui acaba de participar en una trobada internacional en aquell país organitzada per Justícia i Pau d’Alemanya i la Conferència episcopal colombiana. 

Memòria d'activitats de 2016

Es va informar de les activitats clau dutes a terme durant l'any 2016, entre les que destaquen la campanya #ConflictMinerals, la campanya No qualsevol treball, sinó un treball decent, la campanya Teixint xarxes i les accions de promoció de la reinserció social de persones internes en centres penitenciaris.

Aprovació del Pla de voluntariat de l'entitat

L'Assemblea va ser informada i va donar el vist-i-plau al nou Pla de voluntariat de Justícia i Pau, un document que explica com s’organitza el voluntariat a l’entitat. És una eina de suport que ajuda al funcionament del dia a dia i explica com l’organització actua quant al voluntariat, amb l’objectiu que totes les persones voluntàries tinguin una bona experiència i se sentin acompanyades per l'entitat, i que aquesta, al seu torn, aprofiti tot el seu potencial. El Pla de voluntariat serà de lliure accés per a tothom, i es farà públic aviat.

Nova membre de la Junta de Govern

L'Assemblea va aprovar el pla de treball i pressupost 2017 presentats i va elegir nova membre de la Junta de Govern: Maria Bargalló, i va reelegir per un nou mandat a Núria Carulla. D'aquesta manera, la Junta de Govern de l'entitat queda formada per Eudald Vendrell (president), Jesús Castro (tresorer), Quima Giménez (secretària), Maria Dolors Oller, Núria Carulla, Núria Sastre, Àngel Miret, Joaquim Cervera i Maria Bargalló (vocals), i Josep Maria Fisa (delegat episcopal).