Acte tractat onu empresa dretshumansLa setmana passada va tenir lloc la 3a Sessió del Grup de Treball Intergovernamental sobre Empreses i Drets Humans de Nacions Unides. Es va celebrar a Ginebra i va comptar amb la representació de Justícia i Pau per part de tres voluntaris de la comissió Nord-Sud. També ha tingut lloc la Setmana de Mobilitzacions dels Pobles, una iniciativa paral·lela organitzada per la societat civil internacional.

L'objectiu d'aquesta tercera sessió era negociar l’elaboració d’un instrument internacional legalment vinculant per a les empreses en matèria de drets humans. Hi van ser presents més de 200 delegats de moviments socials, sindicats i ONG de més de 80 països diferents.

Amb motiu d'aquesta fita, demà, dia 7 de novembre a les 18.30 hores al Col·legi de Periodistes de Barcelona hi tindrà lloc un acte on es presentaran les conclusions i novetats de la feina feta a Ginebra.

L'acte comptarà amb la intervenció de:

  • Richar Sierra, Organització Indígena d’Antioquia (OIA), Colòmbia, sobre les violacions de drets humans que cometen les empreses transnacionals a la seva regió.
  • Mónica Vargas i Alys Samson, Grup d’Empresa i Drets Humans (Taula per Colòmbia i Lafede.cat), que parlaran de les propostes que han fet a Ginebra les entitats i moviments socials de la Campanya Global per reivindicar la Sobirania dels Pobles, Desmantellar el poder corporatiu i posar fi a la impunitat i quina ha estat la seva acollida.

Per més informació, feu clic aquí.