Banner timeline CMUs presentem l'última novetat de la web #ConflictMinerals: la cronologia "Els #ConflictMinerals al llarg de la història". Aquesta nova eina, duta a terme amb la col·laboració de l'Institut Català Internacional per la Pau, fa un recorregut per la història recent de la RDC lligada a esdeveniments històrics de la resta del món des del punt de vista dels recursos minerals i el boom tecnològic.

Històricament molts pobles han mantingut una relació d’equilibri sostenible amb el planeta sense provocar-hi alteracions mediambientals. Aquesta línia del temps destaca l’extracció d’alguns minerals estratègics a l’est de la R.D. Congo, perquè sota el relat d’innovació i creativitat dels aparells d’alta tecnologia utilitzats diàriament, s’amaga una realitat de violència i explotació humana. I uns fets i altres estan estretament relacionats.

La cronologia pretén fer evident que el nostre model de consum, passat i actual, té impactes en altres indrets del món, i que certes fites històriques generen conseqüències directes que moltes vegades desconeixem.

Us convidem a donar-li una ullada i descobrir, per exemple, el paper de la colonització en l'extracció de recursos naturals de la RDC, quins efectes va tenir el llançament de la primera PlayStation al mercat o quins han estat els esforços normatius a escala mundial pel que fa als #ConflictMinerals.

 

Timeline CM