banner BBDD bancaArmada campanya catAquesta setmana el Centre d’Estudis per la Pau Delàs, en col·laboració amb l’organització Don’t walk on the bomb i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ha elaborat una nova base de dades internacional sobre la Banca Armada.

En aquesta base de dades hi figuren les més de 500 entitats financeres que entre el 2011 i el 2017 han finançat a la indústria armamentista amb un total de 508.482.640.468 Dòlars.

Aquesta base de dades permet consultar, per països, el rànquing d’entitats que han finançat d’alguna manera a empreses que fabriquen i comercialitzen tota mena d’armament així com quins han estat els productes financers que s’han utilitzat per fer-ho: emissió de bons i pagarés, concessió de crèdit o la participació en empreses d’armament mitjançant fons d’inversió, la compra d’accions i bons. Igualment, la nova base de dades també permet consultar per cada entitat financera a quines empreses armamentistes ha finançat entre el 2011 i el 2017, amb quines quantitats i mitjançant quins productes ho ha fet. Així mateix, mitjançant aquesta base de dades també podrem consultar informació sobre les empreses a les quals han finançat i de les que se’ns proporciona una breu descripció i una enumeració dels tipus d’armament que fabriquen o comercialitzen.

Finalment, la base de dades permet descarregar les taules de contingut en format .csv o .html i també ens permet descarregar els gràfics en format .jpg.

Així doncs, aquesta nova base de dades és un instrument molt útil per aprofundir en l’anàlisi, des de la perspectiva de la cultura de la pau, del mercat armamentista i de les entitats que hi participen, ja sigui produint i/o comercialitzant armament com finançant a aquestes empreses.

Per accedir a la base de dades, podeu fer click al següent link: http://www.centredelas.org/bancaarmada/ca/