foto arcadi icip 2El passat 17 d’abril, l’expresident de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, va rebre el premi ICIP Constructors de Pau 2017 per la seva incansable tasca en la promoció de la pau, la justícia social, el desarmament i els Drets Humans. En l’acte, en el qual van participar més de 300 persones, van intervenir Josep Costa, Vicepresident del Parlament de Catalunya, el President de l’ICIP, Xavier Masllorens i el periodista i exalumne de l’Arcadi Oliveres, David Fernández.

Tant Josep Costa com Xavier Masllorens van elogiar la incansable tasca de l’expresident de Justícia i Pau i tots dos van tenir un record pels polítics empresonats i exiliats durant els últims mesos.

En el seu torn de paraula, David Fernández va glossar al guardonat, definint-lo com una persona incansable, infatigable i inesgotable tot recordant la primera lliçó del seu antic mestre: que els principis hi són pels moments difícils, doncs en els fàcils és molt fàcil invocar-los. I així, Fernández explica com l’Arcadi mai va acceptar allò que deien que no es podia canviar sinó que ha anat canviant allò que no es podia acceptar.

De la mateixa manera, Fernández va recordar com l’Arcadi, des de l’ètica de la pau, «no té ni enemics ni fa presoners, doncs no creu ni en la guerra ni en les presons» i alhora, quan la coherència no és una tasca gens fàcil, totes i tots voldríem ser l’Arcadi Oliveres, doncs que fàcil ens la fa.

Així doncs, amb l’Arcadi com a referència, diu Fernández, trobem el punt des d’on sempre cal començar i on cal arribar: perquè ens recorda que un altre món és possible i que sí que es pot, que la pau i la justícia poden prevaldre en un món on els fins no justifiquin els mitjans.

L’acte va acabar amb el discurs de l’Arcadi, visiblement emocionat i agraït.

Per la seva tasca constant i incansable, des de Justícia i Pau ens sumen a les felicitacions a l’Arcadi pel premi que acaba de rebre.

Podeu llegir tots els parlaments en els següents enllaços:

Discurs del President de l'ICIP

Glossa sobre Arcadi Oliveres per David Fernández

Discurs d'Arcadi Oliveres