DLDH1118El segon Dilluns dels Drets Humans porta per títol: "INVISIBLES: l'exclusió de les persones immigrades a casa nostra"

Anar al centre de salut, accedir al sistema educatiu, llogar un pis, trobar feina o, simplement, sortir de casa amb tranquil·litat, són activitats que són gairebé impossibles per a una gran part de la població procedent d’altres països. S’ha creat una ciutat invisible, formada per aquelles persones que no veiem, que no existeixen per al sistema, a les que no reconeixem drets bàsics i a les que condemnem a viure en la constant vulneració de drets.

Comptarem amb les ponències de: 

  • Gemma Pinyol. És directora de polítiques migratòries i diversitat a Instrategies i investigadora associada del GRITIM-UPF. Coordinadora de la RECI-Red de Ciudades Interculturales.
  • Florencia Brizuela Gonzàlez. Llicenciada en dret, ha format part del Encierro Migrante, grup de col·lectius i persones que denuncien el racisme estructural i exigeixen la vida digna de les persones refugiades i migrades a l’Estat espanyol.

La moderació de l'acte va a càrrec de la Sònia Pau Cortada, periodista especialitzada en tercer sector, afers socials i migracions. És membre de la cooperativa Almena Cooperativa Feminista i docent al Master Comunicació i Gènere de la UAB.

La sessió tindrà lloc el dia 5 de novembre a les 19h a la Sala d'actes del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia (C. Roger de Llúria, 13). L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia.