Cartell acte joan gomis 18 CATEl pròxim dijous 15 de novembre es farà entrega del XIII Premi Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis, un premi que promou un periodisme que fa visibles persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l'exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l'entesa entre cultures i religions.

Enguany, l'acte d'entrega se celebrarà a l'edifici del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, Barcelona) a les 19:00h.

Els guanyadors de la present edició són:

En la modalitat d'obres periodístiques, el reportatge "Cómo salir de la cárcel cuando es tu casa" dels periodistes Lucas Font i Julia Fernández Cadenas, que tracta la problemàtica dels infants que viuen amb els seus pares a les presons del Nepal.

En la modalitat de trajectòries periodístiques, la Revista 21, una publicació que informa sobre realitats poc conegudes i oblidades, tot unint denúncia, llibertat i esperança.

A banda del lliurament de premis, es farà un col·loqui amb els guanyadors on es tractarà la seva tasca, els problemes que aquesta tracta i la funció periodisme solidari en general.