CARTEL3 12 2018 Dilluns DH webEl pròxim 3 de desembre continuem amb el Cicle dels Dilluns dels Drets Humans que organitzem amb Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura. Aquesta conferència (la tercera del cicle 2018-2019) porta per títol "Llibertats emmordassades" i tractarà la regressió pel que fa al respecte a les llibertats civils i polítiques que s'està produïnt al nostre país en els darrers temps.

Les recents reformes del Codi Penal o de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana (la denominada “Llei mordassa”), polítiques governamentals i decisions judicials, han suposat una greu vulneració de diversos drets fonamentals, mitjançant la repressió sobre entitats, líders socials i polítics, artistes i altres ciutadans. De la mateixa manera, s'ha produït un preocupant deteriorament de la qualitat democràtica del nostre sistema polític. Quines són les causes i les dimensions d’aquesta involució? Quines en poden ser les conseqüències? Com caldria fer-hi front?

Aquestes i altres qüestions relacionades seràn adreçades al llarg de la xerrada, que comptarà amb la participació com a ponents de:

Albert Elfa Canut. Periodista i director de documentals al programa “Sense Ficció” de TV3.

Joan Baucells Lladós. Professor titular de Dret Penal a la UAB i membre del grup de recerca “Dret penal i noves tendències de la política criminal”.

El moderador de l'acte serà Luca Gervasoni Vila, president de Lafede i professor associat a la UOC.

La trobada tindrà lloc el pròxim dilluns 3 de desembre a les 19 h a la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona) amb entrada lliure. Per saber de què tractaràn les properes xerrades del cicle 2018-2019, podeu consultar Els Dilluns dels Drets Humans al nostre web.