LOGO Justicia i PauNota de Justícia i Pau de Catalunya

Davant dels greus atemptats terroristes comesos el passat Diumenge de Pasqua a Sri Lanka, que han provocat la mort de més de tres-centes persones, Justícia i Pau de Catalunya volem expressar:

 

 

 

  1. La nostra consternació i profunda tristesa davant d’un nou cas d’atemptat massiu, sense sentit ni cap justificació humana. Confiem que els seus autors respondran davant la justícia i reiterem la nostra convicció que la violència és un camí sense sortida del que ningú no n’obtindrà mai res veritable.

  2. Preguem per totes les víctimes dels terribles atemptats i pels seus familiars, així com per tot el poble de Sri Lanka, per tal que sigui capaç de superar aquesta tragèdia i avançar cap a la pau.

  3. Ens comprometem i apel·lem a l’opinió pública a vetllar perquè actes com aquests no generin entrebancs per a la convivència en les nostres societats, cada cop més plurals culturalment i religiosament. Són convenients en aquest sentit els avenços en el reconeixement i el diàleg entre les diverses confessions i tradicions.

  4. Com sempre en aquestes situacions, reiterem la nostra crida a tots els líders polítics, socials i religiosos del món per tal que, conscients de la seva responsabilitat, treballin intensament per prevenir i neutralitzar les ideologies, discursos i actituds que porten a l’odi i a la violència i afavoreixin la consciència de fraternitat entre totes les persones, pobles, cultures i religions.

Barcelona 23 d’abril de 2019